Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi visz rá jól szituált /...

Mi visz rá jól szituált / tanult/ jó beosztásban dolgozó embereket, hogy karizmatikus egyházak tagjai legyenek?

Figyelt kérdés

A kérdésem valamilyen szinten már magam is meg tudnám válaszolni . Ami azt illeti vannak olyan tudás birtokában levő emberek , akik már pusztán a tudománnyal nem tudnak megválaszolni bizonyos kérdéseket( legyen az az adott szakterületükön). Ilyenkor jön elő az a tézis , hogy minél többet tud valaki , annál jobban rájön hogy vajmi keveset is tud igazán . Ekkor fordulhat a természetfölöttihez , ahogy régen megannyi tudós meg is tette . Más kérdés , hogy anno az okkult és az élvonalbeli hitélet nem igazán vált élesen el egymástól hiába próbálják sokszor úgy előadni. Valamint a természettudomány , mint olyan egy elég széleskörű olvasztotégely volt , amiben helyett kaptak sokszor a keresztényi és az okkult nézetek is. De a lényeg , hogy sok igen elismert elme a vallás felé (is) fordult.

Ami a kérdésem ihlette a keresztény vallási felekezeteken belül az un. karizmatikusság. Többek között a most felkapott Holy Holy Orbán Viktor videó kapcsán , amely az un Újszövetség gyülekezet egy kis “kisarkítottnak tűnő” performance-át mutatta be.

Ez a miskolci felekezet nyilvánvalóan a Hitgyülekezet keleti kistestvéreként is aposztrofálható legalábbis, ami engem illet.

Nem is ezt akarom elemezni , hogy kik ők , honnan származik ez az egész dolog és miért lett népszerű hazánkban , pusztán felkeltette a figyelmem .

Nem szeretem elkövetni azt a hibát , hogy anélkül ítélnék el valamit , hogy legalább felületesen meg ne ismerném ezért belenéztem pár előadásba, ami online elérhető .

Teljesen jól szituált / tanult /értelmes és szakkifejezéseket maximálisan helyén kezelő egészségügyi szakembereket is hallottam nyilatkozni , akik ezen gyülekezet tagjai .

Számomra az volt a furcsa , hogy tudják ezt a kettősséget kezelni .

Ezzel semmi gond nincs, sőt pozitív is lenne , ha nem tartozna hozzá a gyülekezeti performance-okhoz ez az inkább szánalmasnak ható hablatyolás , amit nyelveken szólásnak hívnak.

Ilyenkor elvileg , ha a Hitgyülis dolgokat vesszük alapul a Szent Szellem betölti őket és ugye különböző értelmetlen szavakat próbálnak egymás után kiejteni (rángatózni is ér közben bár szerintem ilyen tekintetben már visszafogják magukat ezen karizmatikus felekezetek a negatív visszhangok miatt) ezzel mutatva , hogy most ők már be vannak töltve.

Igen ám de ez számomra inkább egy ilyen Ferike ekszörszájzbúk féle egyéni produkálásnak tűnik , mintsem hogy valami transzcendens jelenlétet mutatna.

De ízlések és pofonok.

Szóval teljes méretekben megértem ezen közösségek mivoltát mely olyan összekovácsoló erőként hat mely világi közösségekben ritka , és azt is hogy egyesek már a válaszaikat próbálják egy magasabb tudatállapotban megtalálni mégis teljesen visszás az egész velejáró és hozzátartozó hókuszpókusz , vagy ez a feltűnési viszketekség.

Ti mit gondoltok erről ?

2021. ápr. 20. 23:53
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
Szerintem a felsőbbrendűségi érzés. Nincs eszköze, tudása, módja megkülönbözni, ezért egyetlen útja, hogy megfizeti az árát. Fizet a pénzével, az idejével és egy idő után a személyiségével is azért, amiért ő különlegesnek akarta érezni magát. Ezek a gyülisek magányosak, üresek és megkockáztatom, hogy nem igazán képesek az önálló boldogulásra.
2021. ápr. 27. 08:56
 12/14 anonim ***** válasza:

8-as válaszoló vagyok

Én azokról a megtértekről beszélek akik újjá vannak születve! Teljesen mindegy hogy milyen felekezethez tartozik, aki újjászületett az másképp látja a videót!

Az elhaló és hanyatló gyülekezeteket sem felekezetekre értettem! Hanem arra ha a vezető nem adja át a tudását a gyülekezet tagjainak hanem megtartja magának , akkor az ő személye pótolhatatlan lesz és a gyülekezet egy idő után kiöregedik és nem tud növekedni.

Imákban is vannak különbségek, mert vannak hálaadó imák , vannak bensőséges imák , de vannak harciasabb buzdító jellegű imák is amik az egy akaraton való hit erejét gerjeszti fel a gyülekezet tagjaiban!

2021. ápr. 27. 22:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia. Meglátásom szerint az olyasfajta emberek nyitottak az efféle szektásodás, fundamentalizmus felé akik nem érik be a bizonyítékkal(evolúció, ősrobbanás stb)a kortörténetünkben. Nem vehető készpénznek ugyan ez sem de vannak jobbára kritikus gondolkozással ellátott személyek számára megkérdőjelezhetetlen tényszerűségek. Én azt gondolom és tapasztalom ezzel mint volt keresztény, fundamentalista egyház ex tagja, hogy az efféle körökben szinte mindig a jobb a valami mint a semmi elve összpontosul. A biblia és a kereszténység de a világ többi főbb vallása is ugyanolyan ebből a szempontból mert ugyan semmi bizonyíték nincs rá mégis ad valamit amit a száraz fizika, kvantumfizika nem tud megadni. Nem azért mert nem képes rá hanem mert még nem tart ott. Itt jön képbe a vallás mely tudja azt amit nem tudunk, elmondja-megtanítja azt amit még az apostol sem tudhat. Azt, hogy van élet a halál után. Mégpedig a hívők számára örök, magasabb dimenziós lét isten dicséretében. A baj nem ezzel kezdődik, hanem azzal, hogy erre a metafizikára emberek milliói teszik fel az ige miatt kétpólusúvá vált életüket. Mindig megfogalmazódik bennem a kérdés, melyik a félelmetesebb ? örökké élni vagy örökké halottnak lenni? A biblia szerint egy út van, isten. Ami nem istentől származik az gonosz és a sátán ráhatása alatt található. Jobbra vagy balra mehetsz szerintük de a valóságban a pozíciódtól 360-fokban vagy képes elmozdulni. Fontos továbbá azon gondolkodni hogy ha isten a mi dimenziónkon kívül álló entitás, lény bármi. Az idő számára csak egy enciklopédia, akkor hogyan létezhet sátán? hogyan teremtheti meg? Erre változó válaszokat szoktam kapni de a legtöbb az az, hogy isten szabad akaratot adott. Na most mi isten gyermekei vagyunk ugyebár. A hígító dobozán mi van?- Gyermekektől elzárva tartandó! 21 évesen nem vagyok érett a szülőségre de tudom, hogy a csecsemő gyerekem kezébe nem adok technokolt mert belehalhat. Akkor isten aki létrehozta a mindenséget amit mi fel tudunk fogni és még azt is amit nem. Gondoljunk ebbe bele, ő beleadja a kezünkbe. Fegyverek, háborúk, éhezés, gyilkolás, elfajzás. Neki ez belefér. Ezért valószínűtlen a létezése. Vagy a másik opció, hogy egyáltalán nem érdekli mi van velünk és nem egy feltétel nélkül szerető isten. Ami szintén hazugság mivel akkor kapsz örök életet ha azt teszed amit a 10 parancsolat mond. Ha nem örök halált halsz/ pokolra kerülsz. Ez totális diktatúra, észak- koreai flash.

Hogy miért csatlakoznak az emberek ? Mert nem tudják elfogadni, hogy nem tudnak semmit sem. Ahogy én sem de más sem mert ennek fizikai, mentális korlátai vannak. Régen nem értettük mik azok a fénylő pöttyök az égen éjszakánként, isteneknek hittük őket. Mindennek volt egy istene amit nem értettünk. Mostmár tudjuk, hogy azok nem azok. Pontosan a halál utáni lét is egy ilyen istenség. Azért élnek a vallások a mai napig mert ezt nem lehet megvizsgálni és talány marad. Így is nagyon hosszú vagyok de a megfigyelhető univerzum méreteiről sem szabad megfeledkezni. Több csillag van ebben a halmazban mint homokszem a földön. Annyi potenciális élhető exobolygó van ugyanebben amit fel sem tudunk fogni. Tényleg csak mi, csak mi, vagyunk olyan kiváltságosak, hogy itt legyen élet. Arról nem is beszélve, hogyha azt a fajta életet vesszük figyelembe mely entrópiát fejez ki a környezetére ez a szám még ennél is hatalmasabb. Hatalmas önzőség lenne azt gondolni, hogy csak nekünk adatik meg amikor olyanok vagyunk mint az állatok, sőt még azok sem rombolják szét a saját lakóhelyüket. Pontosan az önzőségük és kapzsiságuk teszi őket az egyház tagjává...

2022. márc. 3. 19:02
 14/14 anonim ***** válasza:

13-as vagyok, Ui:

A karizmatikus szektákhoz: egy piaci rész szerintem semmi más mely a biznisz hazájából az USA-ból indult. Brilliáns az ilyen “vezető” tényleg mely az emberi hülyeségre alapoz. Egy jól megtervezett de az apostoloktól lopott manipulátor rendszer mely élén a vezető, lelki vezető, lelkész, prédikátor x akárki áll aki ki van erre kiáltva. Állam az államban tematikájú másfelől remek pénzkeresési lehetőség, alattvalókkal megszervezett önkielégítés mondjuk N. Sándor részéről de írhatnék ide mást is sajnos a mihez tartás végett az előző vàlaszomhoz kapcsolódóan. Hiszen ő szívesebben fog a mennybe menni mint a marika néni a ceglédi gyüliből, ő véghezvitte isten akaratát és földi helytartója lett. Szomorú téma ez de sajnos ez a valóság. Ha létezne isten nem hagyná ezt és az ehhez hasonló istenkáromlásokat, megvezetéseket.

2022. márc. 3. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!