Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pár mohamedán miért gondolja,...

Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?

Figyelt kérdés

Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)

Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.

Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.

Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?

2021. ápr. 19. 17:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/415 anonim ***** válasza:
18%

"Pl a történelemkönyvek írói szokták ismerni, mégsem mondanak ilyesmiket. Valahogy ilyesmit kizárólag fanatikus muszlimoktól hallani."

Mit? Azt hogy a britek hozták létre Szaud-Arábiát? Vagy hogy jelenleg az USA csatlósa. Ezt bárki megerősíti neked.

2021. ápr. 20. 15:18
 32/415 anonim ***** válasza:
12%

"Azt nem értem, hogy te zokon veszed tőlük, ha sértegetik a vallásod, te viszont nem vagy hajlandó megváltoztatni az álláspontod, pedig tudod, hogy számukra sértő ez a megnevezés. Nem érzel ebben egy pici inkonzisztenciát?"

Itt arról van szó hogy a kérdező és a hozzá hasonló keresztények nem tudják megemészteni az igazságot. Ilyen sértő megnevezéssel, hazugságokkal, rágalmazással válaszolnak az igazságra.

2021. ápr. 20. 15:22
 33/415 A kérdező kommentje:

"Kérdező, akkor te is jézusista vagy, nem keresztény."

Lényegében igen, a keresztény azt jelenti, hogy Krisztust követő, csak görögül. Nem mondtál olyan nagy hülyeséget, mint szerettél volna. Mohamedán meg Mohamed követőit jelenti. De én nem pejoratív értelemben használom, nem mondtam őket bálványimádónak, mint engem, vagy más hasonló. Viszont rám nézve a muszlim pejoratív, mert azt jelenti, hogy ők Isten igaz követői. Ez pedig közvetve azt jelenti, hogy én nem, mint szinte mindig le is írták, hogy mi bálványimádók vagyunk, a Szentírás meg hamisítvány.

2021. ápr. 20. 15:23
 34/415 anonim ***** válasza:
26%
Tehát megmagyarázod, hogy miért használsz velük szemben sértő megnevezést, érzed is, hogy ez sértő számukra, ennek ellenére használod. Miért vársz így bármiféle megértést a részükről?
2021. ápr. 20. 15:27
 35/415 A kérdező kommentje:

Ha ugyanazokat írnám róluk, amiket ők a keresztényekről, na az lenne sértő. De ilyet nem tettem. Egyébként ahogy ők Krisztus követőknek hívnak minket (keresztény), én Mohamed követői szót használtam (mohamedán). Ők se hívnak minket Isten igaz követőinek például, ezt a kizárólagosságot fenntartják maguknak. Tehát ők azok, akik "önmagát Isten akaratának alávető" nevezik magukat. S akkor én mi vagyok?

De nem látom sok értelmét ennyire belemenni az etimológiába.

2021. ápr. 20. 15:35
 36/415 anonim ***** válasza:
95%

"Ezt bárki megerősíti neked"

Amíg csak a fanatikus muszlimokat kérdezi az ember.

2021. ápr. 20. 15:39
 37/415 anonim ***** válasza:
80%

"Ha ugyanazokat írnám róluk, amiket ők a keresztényekről, na az lenne sértő."

Az embereket nem csak egyvalamivel lehet megsérteni, hanem sokmindennel. Ők sértőnek tartják a mohamedán megnevezést, és ez kábé minden muszlimra igaz. Az egy dolog, hogy te milyen jelentést társítasz ehhez a megnevezéshez, az meg egy más dolog, hogy a muszlim emberek általánosságban hogyan viszonyulnak ehhez a megnevezéshez. Ha továbbra is ezt használod, akkor az számukra egyértelmű jele annak, hogy te valójában nem is törekszel semmiféle közös álláspontra velük semmilyen kérdésben. Ennek szellemében viszont ez a kérdésed akkor tisztán csak provokáció feléjük, semmi más, hiszen még az alapvető megszólítási szabályokra is fittyet hánysz. Így viszont mennyivel vagy te jobb annál, mint amit sérelmezel ezen kérdésedben?

2021. ápr. 20. 15:42
 38/415 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor javasolj nekem egy nevet, ami nem sértő számukra és nem kirekesztő számomra se.

2021. ápr. 20. 15:46
 39/415 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy jogos amit a #37-es ír, kérdező. A muszlim megnevezéssel mi a gondod?
2021. ápr. 20. 15:47
 40/415 anonim ***** válasza:
11%

"Ha ugyanazokat írnám róluk, amiket ők a keresztényekről, na az lenne sértő. De ilyet nem tettem. Egyébként ahogy ők Krisztus követőknek hívnak minket (keresztény), én Mohamed követői szót használtam (mohamedán). Ők se hívnak minket Isten igaz követőinek például, ezt a kizárólagosságot fenntartják maguknak. Tehát ők azok, akik "önmagát Isten akaratának alávető" nevezik magukat. S akkor én mi vagyok?"

Azért álljon már meg a menet. Mi muszlimok kereszténynek hívunk titeket, mert ti magatokat így azonosítjátok be. Te viszont nem muszlimnak hívsz minket, hanem mohamedánnak ami egy teljesen téves, az iszlámmal ellentétes megnevezés. Már ez is önmagában sokat elmond.

És ti keresztények sértegetitek a muszlimokat mindenféle hazugsággal, ami valójában nem is része az iszlámnak. Az én kérdéseim pontosan ezekre irányulnak. Az pedig tény hogy bálványimádó vagy még a Bibliai szerint is mert Jézus nem Isten hanem ember de a keresztények istenként imádják. Ezt nem lehet másképp leírni. Ha nem tetszik, akkor gondold át miben is hiszel.

2021. ápr. 20. 15:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!