Pár mohamedán miért gondolja, hogy helyes hazudozni a keresztények bemocskolása érdekében?
Korábban nem annyira ismertem a mohamedán vallást, csak amit történelem órán tanultunk és néha szemem elé akadt egy-egy érdekes cikk, azt elolvastam. (Én például a terrorizmust se közöttem ehhez a valláshoz, hanem ettől függetlenül kezeltem.)
Viszont a fórumot olvasva, látva Mohamed követőinek néhány hozzászólását, teljesen elborzadtam. Szó szerint rossz, s talán fájdalmas volt olvasni azt a sok gyűlöletet, amivel hazug rágalmaikat megfogalmazták. Pedig tényleg olyan egyszerű dolgok tekintetében, amire fél perc alatt rá lehet keresni interneten is, vagy amit gimiben mindenki tanult.
Lényegében ilyen sárdobálást még a legfanatikusabb, keresztényellenes ateistáktól se hallottam, pedig olvastam néhány ilyen kiragadott mondatukat.
Azt gondolják, hogy saját istenük majd jó néven veszi ezt a sok hazudozást?
Törölték a hozzászólásom pedig csak a vahabizmusról írtam és Szaud-Arábiáról. Akkor újra háta most nem akad fenn.
A szalafizmus és azon belül a vahabizmus a keresztények által támogatott irányzatok. Ezeknek a forrása Szaud-Arábia ami egy olyan mesterséges állam amit a britek hoztak létre. Az első világháborúig az egész terület az Oszmán-Birodalomhoz tartozott. Nagy-Britannia felfegyverezte ezeket a rabló bandákat, majd nekik adta a területet persze úgy hogy végig az ellenőrzésük alatt maradt majd az USA vette át ezt a szerepet a britektől. Szaud-Arábia ma az USA legfőbb csatlósa és semmiképpen sem képviseli az iszlámot. A szaudi vezetés konkrétan iszlámellenes. A muszlimok nagy többsége elhatárolódik tőlük és az irányzatuktól. Nem véletlen hogy Európában a vahabita imámok szabadon tevékenykednek. Azt akarják hogy az emberek ne a valódi iszlámot ismerjék meg, hanem a vahabizmusnak nevezett téves irányzatot tegyék egyenlővé az iszlámmal. Ha a keresztények nem támogatják őket, akkor ma a vahabizmus nem is létezne vagy ha igen, egy kis szekta lenne a sivatag közepén.
"Azok a mocskolódó muszlimok nem hazudoznak, komolyan elhiszik amiket össze hordanak."
Szokásos sértegetés. Többre nem vagy képes? Mondjuk nézz utána azoknak amit leírtam és látni fogod hogy igazam van.
Senki se kíváncsi erre a gusztustalan sárdobálásra és az őrült konteóidra. Keress már kérdést, ahol tudod provokálni az embereket.
"Tehát azt mondod nem úgy van és kész."
Pl ha a történelmi tények nem ezt igazolják, a történelemkönyvek nem ezt írják, akkor elég egyértelmű a dolog.
"Szerinted, ők azt állították, hogy nem, mert a keresztények hamis istenben hisznek.
Tekintve, hogy a kereszténység és az iszlám is ábrahámita vallás, nem lehet más istenük. Az iszlám a Tórát és A Bibliát is isten által leküldött könyvnek tartja, magát pedig a judaizmus és a kereszténység közvetlen utódjának. Ezért sem lehet más istenük. Az iszlám Jézust is elfogadja, prófétának tartja.
A mohamedán egy alapvetően téves megnevezés, mert semmilyen formában nem testesíti meg az iszlámot. Mohamed egy (igaz, az utolsó) próféta volt, egyenrangú az előtte élő (pl Krisztus) prófétákkal. A cigány vs roma pároshoz téves hasonlítani, hiszen a magyarországi cigányok jelentős része definiálja önmagát cigánynak, a muszlimok nem hívják magukat mohamedánnak.
"Pl ha a történelmi tények nem ezt igazolják, a történelemkönyvek nem ezt írják, akkor elég egyértelmű a dolog."
Bárki, aki minimálisan ismeri a történelmet és követi a jelenlegi geopolitikai eseményeket, meg fogja erősíteni amit írtam.
"Bárki, aki minimálisan ismeri a történelmet és követi a jelenlegi geopolitikai eseményeket"
Pl a történelemkönyvek írói szokták ismerni, mégsem mondanak ilyesmiket. Valahogy ilyesmit kizárólag fanatikus muszlimoktól hallani.
Én is így tudtam, amíg nem olvastam az egyik itt gyakran hozzászóló mohamedán írásait, mely alapján a zsidók és ők ugyanabban hisznek, csak a zsidók meghamisították a dolgokat (kis antiszemitizmus), a keresztények meg valami másban, bálványokban.
Téves vagy nem téves megnevezés, ez egy bevett magyar szó az ő vallásukra. Azért nem fogom megtagadni a magyar anyanyelvem, mert néhányuk ferdén néz rám. Egyébként az iszlámot és muszlimot azért nem szeretem használni, mert ezek a szavak jelentésükben hordozzák az ő hitük kizárólagosságát.
Kérdező, akkor te is jézusista vagy, nem keresztény.
Azt nem értem, hogy te zokon veszed tőlük, ha sértegetik a vallásod, te viszont nem vagy hajlandó megváltoztatni az álláspontod, pedig tudod, hogy számukra sértő ez a megnevezés. Nem érzel ebben egy pici inkonzisztenciát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!