Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez bűnnek számít?

Ez bűnnek számít?

Figyelt kérdés

Ha megszakítom valakivel a kapcsolatot valamiért, akivel addig jóban voltam, az bűn? Ha mondjuk okom van rá, mert megsértett vagy nagyon megváltozott és már nem szeretnék vele kommunikálni.

És mi van akkor ha a párom az én hatásomra szakítja meg a kapcsolatot egy olyan ismerősével, akit én nem szeretek, ő elviselné, bár nem is nagyon keresi a társaságát? Tegyük fel, hogy az a probléma, hogy túl alpári, túl beképzelt, önző az illető. Sőt, tulajdonképpen nárcisztikus és más emberekről olyan undorító stílusba beszél, hogy az minden, csak nem emberséges.

Bűnnek számítanak az ilyen dolgok? A második megtörtént velem, az első pedig valaki mással, akit ismerek.

2021. ápr. 18. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem bűn megszakítani a kapcsolatot más emberrel. Az már bűn lenne, ha pl utálnád, de önmagában a távolságtartás, kapcsolat megszakítása nem az.
2021. ápr. 18. 14:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Az elsőben meg kellene vizsgálni hiúság szempontjából a kapcsolatmegszakitást. Ha nem bírja a kritikát, de igaza van akkor sem bűn. Miért? Mert csak annyi a bűn amit megírtak. Az a bűn aki hiú. De az nem bűn hogy hiúságból megszakitja a kapcsolatot, mert fogságában van a bűnös abban az állapotban.

A második esetben erényesen cselekedtél. Ha viszont az ilyen embert el tudod gondolkoztatni, hogy milyen kártékony a beszéde, még jobban cselekedtél volna. Magam részéről hihetetlen szomorú vagyok, hogy egész Európában a leggusztustalanabb, legistenkáromlóbb nemzet vagyunk. Nincs még egy ilyen ország ahol ilyen sokféle és durva káromkodások vannak. És mi több alig van valaki aki valahogyan szembeszállna ezekkel.

2021. ápr. 18. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:

fogságában van a bűnös abban az állapotban.

Elnézést ez félreérthető.

A hiúság állapota, a hiúságból való döntés az bűn. De az hogy hiúság öl megszakit egy kapcsolatot az a bünnek a következménye. Mert nem a hiúság öl való cselekedeteket kell felszámolni, hanem a húsa g állapotát.

2021. ápr. 18. 15:37
 4/4 ...Laci ***** válasza:
100%
Szerintem a lényeg, hogy ne gyűlöld vagy utáld a másikat. Próbáld szétválasztani a tettét a személyétől. A tetteit, viselkedését utálni nem bűn, ha az sértő, megbotránkoztató,stb. De az embert(értsd:a benne lévő Isten gyermekét) lehetőleg ne. Azt gondolom, Isten is hasonlóan hagy nyitva kiskapukat a vétkeseknek, hogy visszatérjenek Őhozzá.
2021. ápr. 19. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!