Ez nem számít bűnnek, ugye?
Ha egy Jézusról készült kép lenne a szobámban, azzal ugye nem követnék el bűnt?
Régen nagymamám szobájában volt egy olyan, igaz, hogy gobelin, de akkor nem is gondoltam rá, hogy az bűn lenne.
Lehet, hogy én is szeretnék egy Jézus-képet a szobámba, mondjuk kitenném a falra, asztalra vagy valahova.
A templomokban vannak ikonok és falfestmények, de egy templomban ez természetes. Ha itthon egy vallásos kép díszeleg a szobában, az nem bűn az Isten szemében?
Mindenki azt tesz a falára, amit akar. Szerintem egy halott állat sokkal morbidabb.
Amúgy, ha nagyanyádnál van, meg más vallásos embernél is (mamám megboldogult nővérénél is), akkor nálad miért ne lehetne?
Akkor lenne csak gond, ha úgy gondolnád, hogy a kép maga hatalommal bír (szerencsét hoz, védelmet ad, segíthez stb).
Amíg egy szép kép, még alkalmat is adhat a hozzád betérő vendégnek, hogy beszélgethessetek a Jóistenről.
Pál apostol így ír egy másik témáról (bálványoknak áldozott hús evéséről konkrétan) Róm 14:23 "Aki pedig kételkedik, elítéli magát, ha eszik, mert nem a hit alapján teszi. Minden, ami nem a hit alapján történik, bűn."
Vagyis amikor a lelkiismereted kétségeket jelez, hogy valami talán nem oké, akkor nem az számít, hogy más emberek vagy akár Isten szemében az adott dolog bűn-e vagy sem, hanem a lelkiismereted ellen vétkezel, ha megteszel valamit, amiben kételkedsz. Lehet, hogy a lelkiismereted túl érzékeny, a legtöbb embernek ezzel nincs problémája, de akkor se tegyél semmit a lelkiismereted ellenére. Később lelkiismeret-furdalást fog okozni, és akik itt biztatnak, hogy nem bűn, tedd meg, azok nem lesznek sehol, nem fognak segíteni, amikor majd gyötörtni meg üldözni fog a bűntudat. Senki nem halt még abba bele, ha nem volt Jézus kép a szobájában.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!