A térítés az agymosás ?
Nem biztos.
A térítés azt jelenti, ha valaki azt szeretné, hogy az ő vallását kövesd.
Agymosás akkor, ha ezt nem józan érvekkel indokolja neked, hanem megpróbál becsapni, félrevezetni, hogy miért higgyél neki.
A térítés azt jelenti,hogy lehetőséged van megismerni valamit, amiről vagy semmit nem tudtál vagy hiányosak az ismereteid Mint pl a bennszülöttek keresztény hitre való térítése.
Egy misszionárius abban hisz,hogy segíthet ezzel.
Az agymosás olyasmi,mint pl Észak Koreában ,ahogyan az embereket elzárják a világtól és csak azt az információt kapják,amit a vezetőik akarnak.
Egy hittérítő inkább olyan,mint egy gyereknek a szülő.
Pl,edd meg a gyümölcsöt,mert jót tesz neked.
Ettől még nem lesz agymosott a gyerekek,akkor sem,ha neki nem ízlik az alma.
Átverve sem lett,csak más a véleménye,ha nem ízlik neki.
Van választási lehetősége.
Én inkább úgy mondanám, hogy az agymosás nem térítés. A térítés nem az ember megvezet~séről szól. Sem az apostolok, sem a misszionáriusok nem úgy térítettek, hogy sulykolni kezdték a maguk mondanivalóját, hogy "higgyed mán el, hogy így van".
Ha megnézed mondjuk, hogy a misszionáriusok hogyan térítettek, akkor nem ezt látod. Nem kezdik el mondogatni, hogy hülyeséget gondol a másik, vagy hogy nem igaz a hite. Elsősorban példamutatást végeznek, ugyanis a legerősebb térítő ereje a jó példának van.
Szia
Ez nem agymosás:„Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára” Cselekedetek 2:38.
"Bánjátok hát meg bűneiteket, és térjetek meg, hogy bűneitek megbocsátást nyerjenek.." Cselekedetek 3:19
EZ a része valóban nem agymosás, Zitus.
Csak a többi.
Eleve: biztos, hogy van komoly bűne annak, akit téríteni próbálnak?
És ez?
Máté 28:18–20
"Jézus odament hozzájuk, és így szólt: „Isten nekem adott minden hatalmat az égben és a földön. Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Mi a nézeted erről a krisztusi parancsról? Figyeld meg, kihangsúlyozza a 18-as versben miért adhat ilyen utasítást a tanítványainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!