Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus hit szerint az...

Katolikus hit szerint az eutanázia nem megengedett (megvannak az okai). Házi kedvencnél hogyan gondolkodsz erről?

Figyelt kérdés

Macskámnak vannak egyre rosszabb rohamai...

Vallást írj, milyen hitű vagy.

2021. ápr. 13. 09:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Amúgy a katolikus egyház nem tiltja az állatok elaltatását. Nem értem, min problémázol.
2021. máj. 30. 10:11
 12/12 anonim ***** válasza:
én is katolikus vagyok, szerintem a probléma ott van, amikor a halált vmi kényelmes és pragmatikus dolognak próbálják feltüntetni, ami nem igaz egyáltalán. az eutanázia esetén az történik lényegében, hogy az egyébként halandó test funkciói leállnak, ez a halhatatlan lelket nem érinti. sajnos volt már olyan, hogy a végelgyengülés meggyorsítása érdekében két kutyámnak is eutanáziára volt szüksége, már mindketten vegetatív állapotban voltak és nagyon idősek, pár nap múlva éhhalál vagy vmi botrányos fertőzésben legkésőbb meghaltak volna biztosan. ilyen esetben egy ember esetében is megérteném pl ha nem adagolnának tovább gyógyszert, nem kapna tovább oxigént, stb. minden más esetben viszont én abban hiszek, hogy valaki betegen is lehet boldog, kaphat szeretetet, orvosi ellátást, stb., én pl nem tudnám elképzelni, hogy valaha eutanáziát kérjek, ha pl nagyon nagy fájdalmakkal teli rákos betegségem lenne, akkor is inkább visszautasítanám a kezelést vagy nagyon végső esetben öngyilkos lennék, mint hogy valaki külső személyt bevonjak ebbe a dologba. de én egy öngyilkost se ítélek el, ha valaki odáig eljut, az már rettentően sokat szenvedett és mivel megtette, nem volt más választása. nem lehet sose tudni, mit élt át a másik
2021. nov. 3. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!