Hova került a rokonom lelke?
Az amit túlvilágnak neveznek, nem egy földrajzi hely, hanem a tudat állapota – nincs olyan hogy „hova”. De létezik olyasmi mint tudat vagy ön-tudat, a vallások ezt léleknek nevezik, ez nem anyagi, ez következetesen nem halandó, és a halál alkalmával nem szünik meg létezni.
Nagyapád testvérének lelke vagy tudata kerülhetett bizonyos állapotba, nem egy meghatározható helyre. Ez pedig nem attó függ hogy milyen imákat és hányszor mondott fel, vagyhogy milyen vallású volt, hanem attólm hogy milyen volt az alap-lelkiállapota az élete folyamán és halála előtt.
Nagyon sajnálom, és részvétem.
Melyik vigasztal jobban: az hogy, nincs túlvilág, sem feltámadás, vagy az, hogy van? Amúgy szerintem a választól függetlenül, engem az szokott vigasztalni, hogy tudom, hogy volt jelentősége az elhunyt életének.
Isten arról tájékoztat, hogy az ember maga az élő lélek. Ha meghal, a lelke, vagy is maga az ember hal meg. Ez jelenleg még az Ádám általi örökségünk, de már nem sokáig.
Jézus azért halt meg, hogy vissza adja azt a lehetőséget az embereknek, hogy Isten eredeti akarata szerint örökké éljenek.
Sajnálom hogy nem hiszel ebben.
A nagypapa, most "alszik".
Egyedül Isten tudja, hogy hová került, de ha jó embernek ismerted, akkor bizakodhatsz benne, hogy Isten is és üdvözítette őt.
Ez független attól, hogy te hiszel-e benne vagy sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!