Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek, ha félek, hogy a...

Mit tegyek, ha félek, hogy a pokolra kerülök ? Ha valaki a pokolba kerül, nincs visszaút ? Nincs menekvés ?

Figyelt kérdés
Nem akarom, hogy a tüzes levesbe dobjanak engem. Nem tartom magam jó embernek, ugyanakkor szerintem gonosz se vagyok nagyon, nem vagyok se Sztálin, se Hitler. Soha nem öltem, nem gyilkoltam, nem loptam. De egyes írásokkal a Bibliában nem értek egyet. És félek, hogy emiatt elkárhozom....

2021. ápr. 7. 21:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%

Isten parancsai nem fognak igazodni a te igényeidhez, kényelmedhez. Pl ha Isten azt mondja, hogy a paráznaság bűn, pl. ha a barátnőddel szexelgetsz, akkor az bűn; és azért, mert te ezt szeretnéd csinálni, neked ez a kényelmes, inkább megpróbálod átformálni úgy, hogy ne sértsen téged ez a parancs, azaz megmagyarázod, hogy ez nem is baj, te jó ember vagy, mert nem öltél meg senkit... Csak itt az a rohadt nagy probléma, hogy nem te találod ki, hogy mit parancsoljon és mit ne neked az Isten.

Bocs a nyers stílusért, rossz kedvem van.

2021. ápr. 7. 23:08
 12/16 anonim ***** válasza:
58%
A pokol egy biztos hely, onnét visszaút nincs.
2021. ápr. 7. 23:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Bűn az, amivel a másiknak ártasz. Szerintem legalábbis..
2021. ápr. 7. 23:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Válts vallásról világnézeti módba.
2021. ápr. 8. 07:49
 15/16 anonim ***** válasza:

Sokan csemegéznek a tanítások közül, ami nem okoz kényelmetlenséget, azt megtartja; ami meg igen, azt nem veszi figyelembe, vagy kimagyarázza.

Tudom ez sérti az emberek fülét, mert nem akarnak róla tudni, hogy rossz életet élnek.

Csak az a bukta ebben a történetben, hogy csinálsz magadnak valami egyedi vallást, ami egy nagy hazugság magaddal szemben, és éled a kényelmes életed. Ha meg megpróbálod a valóságot a saját ízlésed szerint formálni, akkor meg nem kell félni a pokoltól, mert azt is nyugodtan kitalálhatod magadnak, hogy ott jó a buli és ingyen osztják a sört, szóval nem is egy rossz hely.

2021. ápr. 8. 09:06
 16/16 anonim ***** válasza:
11es valami agymosott szektas mintha ő ugy elne ! Ne higyj ilyenekbe hogy pokol kérdező Isten szeret teged ! Tisztelj mindenkit legy kedves jo lelku ember ne bánts senkit ne arts masoknak ! Azt hogy iszol e , cigizel e, hogyan kivel szexelsz milyen a szexualitást D semmi koze hozza senkinek plane az egyháznak meg idegen fanatikus hivoknek nincs ! Elj kérdező szeress nevess legy boldog csak kedves tiszteletudo legy ne arts senkinek !! Isten szeret de tulvilag ninvs ne higyj csak manipulalas legy eros ne az egyház birkaja ok jobban elnek mint mi masok hivok pénzét le lopják Isten aldjon meg kérdező
2021. máj. 30. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!