Kapcsolat teljes megszakítása szülőkkel, hogy dolgozzam fel?
Ha anyósodékkal valòban annyira jò a kapcsolat, mint ahogy állítod, akkor tudniuk kell, miért nem szeretnéd meghívni a szüleidet, és melletted kellene állniuk. Ez az egyik. A másik, hogy soha nem szabad ilyen dolgok miatt örlődni, én is keresztül mentem ezen "apámmal".
4 éve semmit se tudunk egymásról, azóta nyugodt az életem. Van Párod, új családod, velük foglalkozz, belőlük meríts erőt! Légy büszke magadra, állj a sarkadra, és légy boldog! :)
Az egyik barátom járt hasonló cipőben, mint te. Őt is rendszeresen bántalmazták kiskorában, de 18 évesen fogta magát és a Vajdaságból Budapestre költözött, munkát talált, beiratkozott egyetemre és lassanként elkezdte rendbetenni az életét.
Amikor ezekről beszélgettem vele, azt mondta, első lépésként a negatív belső párbeszédeket kellett megszűntetnie. Tudnod kell, hogy nem te vagy a hibás azért, ami veled történt és ezért nem okolhatod magadat! Mindig vedd körül magad olyan értékes emberekkel, akiknek a gondolkodása erőt ad, akiktől tanulhatsz. Ezáltal a saját önbecsülésed is javulni fog.
Segít a feldolgozásban,ha sokat beszélsz a problémáról.Új gondolatokat,új megoldásokat találsz,ami más irányba is kiterjed.
El kell mondanod az *anyós,apósjelöltnek* a legszebb napotokat /házasságkötés/ nem akarod megosztani,elrontani a szüleid jelenlétével!
Ez a ti napotok és nem kívánod,hogy egy életen keresztűl benned maradjon az általuk okozott sérelemmel,ugyanis az emlékekben a kettő összeforr.
Tudtad, hogy a tehenek tudnak sírni? Rendesen folyik a könnyük és bőgnek, ha használod a google-t, találsz róla videókat is. Hogy most ez hogy jön ide? Úgy, hogy ezt a jelenséget a férjem elevenítette fel könnyek között... Őt egy szadista apa nevelte fel, nem csak szidta, ütötte és megszégyenítette, de több alkalommal állatverésre, kínzásra, ölésre is kényszerítette a tanyájukon, veréssel vagy annak kilátásba helyezésével. Egyszer egy támadós kakast kellett félholtra vernie, máskor “rossz” kutyát, kecskét, ha kiszökött a karámból vagy felrúgta a vedret.... Pedig a legszebb lelkű, legjóságosabb ember, akit ismerek, teljesen megbízom benne. Mára nagyjából feldolgozta a traumáit, de ezt kitartó önismereti és feldolgozási munka előzte meg. Ami neki segített, arról szeretnék írni.
Először is a beszélgetés. Sok. Nekem is megvan a magam keresztje, ezekről a dolgokról nagyon sokat és részletesen beszélgettünk egymással. Ha nincs olyan párod vagy barátod, akivel ezeket megbeszélheted, akkor próbálkozz az interneten (akár itt is), vagy valamelyik, fent ajánlott önsegítő csoportban.
Kerestük a terapeuták könyveit, előadásait. Rendszeres esti program volt nálunk például Feldmár András vagy Máté Gábor valamelyik youtube-előadásának megnézése, utána beszélgetés arról, amit kiváltott. Feldmár Andrásnak van egy rövid, kb. 20 perces videókból álló, folyamatosan bővülő sorozata, a Heti Agymosó. Nem profi súdióbeszélgetés, hanem webkamerás, ne ijesszen el a minőség. Ebben beküldött kérdésekre válaszol. Neki is van egy szókimondó, nyílt stílusa, mint Csernusnak. Nagyon sok kérdésben magadra fogsz ismerni, úgy érzed, mintha neked intézné a szavait. A férjemre nagyon jó hatással volt ez a sorozat, egyrészt mert mások is hasonlón mentek keresztül, mint ő, másrészt mert igen sokszor hallotta szinte ugyanazt megoldásként, megnyugtatásként. Feldmárnak van egy kicsi, rövid, szintén kérdésekből összeállított könyve, az a címe, hogy “Hogyan lesz a gyerekből felnőtt?”, nagyon jó és olvasmányos kis kiadvány, itt megvan a könyvtárban. De Máté Gábor könyveit is tudom ajánlani.
A legnagyobb lökést (megváltást) aztán egy, mondhatni alternatív módszer hozta neki. Több év pszichoterápiát ki lehet vele váltani, olyan hatása van az agyra a vizsgálatok szerint, de megkéri az árát. Ezt nem mondom el, ha a fent ajánlott két szakembertől elég előadást megnézel, meg fogod találni, de nem ajánlom, hogy rögtön belevágj, előbb meg kell előznie némi önterápiának.
El kell hinned, hogy nem te vagy a hibás! Valószínűleg akik bántottak téged, ők is hasonlókon mentek keresztül, de ez még nem mentség arra, ahogy bántak veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!