Támogatod, hogy a hazai lelkészek soron kívül jussanak védőoltásokhoz?
Ezt az evangélikusok mondták, nálunk katolikusoknál nem hallottam ilyen igényt. Az időseket úgyis beoltják a koruk miatt, illetve ezen kívül előre venném azt, aki közvetlenül betegekkel foglalkozik, pl. a kórházlelkészeket.
De mondjuk én a tanárok oltását sem tartom olyan fontosnak, mint mondjuk a kereskedelemben dolgozókat. Meg egy dolog, hogy a tanár be van oltva, de a gyerek hazaviszi a szüleinek, akik meg nincsenek beoltva.
Az oltás alapvetően attól véd, hogy ne kerülj kórházba. Ugyanúgy elkapod, ugyanúgy végigmegy rajtad, csak kisebb tünetekkel, vagy tünetmentesen. Ezt kéne szem előtt tartani. És ezért szerintem bizonyos foglalkozásoktól eltekintve (eü. dolgozók, rendvédelem, katasztrófavédelem) az életkor és a krónikus betegség az, ami alapján sorrendet kell felállítani, mert ők a veszélyeztettek és belehalhatnak ha elkapják.
22-es
"Az oltás alapvetően attól véd, hogy ne kerülj kórházba. Ugyanúgy elkapod, ugyanúgy végigmegy rajtad, csak kisebb tünetekkel, vagy tünetmentesen."
nem teljesen
fajtatol fugg, meg attol, hogy hany adagot kaptal es hany hettel ezelott
"Sok pap, lelkész végez kórházi szolgálatot, nagyon sok tanít hittant, mind az egészségügyi dolgozók, mind a tanárok kapnak/kaptak soron kívül. "
Oké, akkor ők kapják meg, mint eü dolgozó, tanár, de ne azért mert pap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!