Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Támogatod, hogy a hazai...

Támogatod, hogy a hazai lelkészek soron kívül jussanak védőoltásokhoz?

Figyelt kérdés
[link]

2021. ápr. 3. 18:10
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
43%
Világi szemszögből nehezen lesz megmagyarázható a mise, a hittanóra meg kórházlelkészek létfontossága, abban biztos lehetsz. De felőlem menjenek előre, ha annyira akarnak...
2021. ápr. 4. 07:17
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az evangélikusok mondták, nálunk katolikusoknál nem hallottam ilyen igényt. Az időseket úgyis beoltják a koruk miatt, illetve ezen kívül előre venném azt, aki közvetlenül betegekkel foglalkozik, pl. a kórházlelkészeket.

De mondjuk én a tanárok oltását sem tartom olyan fontosnak, mint mondjuk a kereskedelemben dolgozókat. Meg egy dolog, hogy a tanár be van oltva, de a gyerek hazaviszi a szüleinek, akik meg nincsenek beoltva.

Az oltás alapvetően attól véd, hogy ne kerülj kórházba. Ugyanúgy elkapod, ugyanúgy végigmegy rajtad, csak kisebb tünetekkel, vagy tünetmentesen. Ezt kéne szem előtt tartani. És ezért szerintem bizonyos foglalkozásoktól eltekintve (eü. dolgozók, rendvédelem, katasztrófavédelem) az életkor és a krónikus betegség az, ami alapján sorrendet kell felállítani, mert ők a veszélyeztettek és belehalhatnak ha elkapják.

2021. ápr. 4. 10:25
 23/38 anonim ***** válasza:
85%
Sok az olyan egyházi fenntartású intézmény, amelyik betegekkel vagy gyerekekkel, idősekkel és egyéb rászorulókkal (hajléktalanok, mélyszegény családok) foglalkozik. De szerintem többségük már kapott úgyis oltást.
2021. ápr. 4. 13:44
 24/38 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Védje meg őket az istenük. Tőlük százszor fontosabb munkakörben dolgozók sem kapnak soron kívül oltást.
2021. ápr. 4. 20:03
 25/38 anonim ***** válasza:
Hogyha ahol papol sok a beteg vagy gyenge immunrendszerű akkor is 24.?
2021. ápr. 4. 20:09
 26/38 anonim ***** válasza:
47%
És ha ott van sok beteg, ahol az élelmiszereladó / taxis / vízvezetékszerelő / mezőgazdász / gyári munkás / stb. dolgozik, akkor az nem fontos, csak a papok? Mert ők aztán olyan sokat hozzátettek a világ jobbá tételéhez... #spanyolinkvizíció #boszorkányégetés #pedofília
2021. ápr. 4. 20:16
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
26. A jelen élő papok zöme nem vett részt ilyenekben és nem is támogatja, pap bárki lehet aki elvégzi egyetemen, még egy sorozatgyilkos is, attól hogy pap nem jelenti azt, hogy szent életű.
2021. ápr. 4. 20:20
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

22-es

"Az oltás alapvetően attól véd, hogy ne kerülj kórházba. Ugyanúgy elkapod, ugyanúgy végigmegy rajtad, csak kisebb tünetekkel, vagy tünetmentesen."

nem teljesen

fajtatol fugg, meg attol, hogy hany adagot kaptal es hany hettel ezelott

2021. ápr. 4. 21:37
 29/38 anonim válasza:
78%

"Sok pap, lelkész végez kórházi szolgálatot, nagyon sok tanít hittant, mind az egészségügyi dolgozók, mind a tanárok kapnak/kaptak soron kívül. "

Oké, akkor ők kapják meg, mint eü dolgozó, tanár, de ne azért mert pap.

2021. ápr. 5. 13:40
 30/38 anonim ***** válasza:
Ezért írtam, hogy ők (több ismerősöm) már megkapták ezen okokból kifolyólag.
2021. ápr. 5. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!