Támogatod, hogy a hazai lelkészek soron kívül jussanak védőoltásokhoz?
Mert például a dolgozók többsége nincs fokozott veszélynek kitéve? Igyekeztem elég érthetően leírni korábbi hozzászólásomba, vagy nem olvastad el, vagy nem jutott el a tudatodig.
Ennek pedig semmi köze a terheléshez, egy kőfejtő munkás nagy terhelésnek van kitéve, de vírusnak legkevésbé.
Természetesen egy átlagos dolgozó A VÍRUS TEKINTETÉBEN is ki van téve akkora terhelésnek, mint egy pap.
A munkája pedig többet ér.
EZ a munkája el kell mennie.
De maszkban, szabad téren nem túl veszélyes.
"EZ a munkája el kell mennie."
Ez nem a munkája, temethet más is, még ennyit se tudsz? Akkor minek okoskodsz?
Angliaban felvetodott ez, hogy husvet elott par hettel (hogy addigra hatni tudjon) beoltanák a fobb lelkeszeket. De nem nagyon sikerult, mert maguk a lelkeszek utasitottak el, azon az alapon, hogy a tanarokat sem vettek elore, es az egeszsegugyi dolgozokon, idosotthonokban dolgozokon kivul senkit a foglalkozas alapjan. Csak szigoruan kor szerint.
Ennek pedig az volt az alapja, hogy a jarvany idejen nagyon leromlik a lakossag mentalis allapota, es ennek megelozeseben pl. sokat segit a vallas, a templombajaras, a papok. Husvetkor nagyon fontos az egyhaznak a hirtelen nagyobb szamu templomlatogatas, mert komoly anyagi beveteluk van az aznapi adakozasbol, amibol pl. a templomokat fenntartjak. Es erre szamitani szoktak, a tavaly elmaradt husvet oriasi bevetelkiesest jelentett. Raadasul (ha jol tudom) csak az anglikan egyhaz valami 90 ezer jotekony szervezetet finansziroz ebbol az adomanybol, amelyekkel szinten a raszorulokon segitenek. Es amiatt akartak vedeni a papokat - mivel az 50 feletti hivek mar kb. be vannak oltva es el mernek menni, a fiatalabb papokat erintette volna ez.
Egyebkent a korhazi lelkeszek regota be vannak oltva, es a plebania papokat nem engedik betegeket latogatni mar egy eve, sem korhazban, sem otthon. Viszont temetni oltatlanul temetnek, es ott a hozzatartozok meg lehetnek fertozve.
Vegul azt hiszem, kaosz lett a vege, mert az idosebb papok be vannak oltva, a fiatalabbak meg inkabb nem kertek.
19+
Ja, de most latom, ha Magyarorszagon most ugyis be vannak zarva a templomok, akkor nem annyira ertem. Ne latogassak a betegeket azok, akik nincsenek beoltva. A korhazi lelkeszek legyenek beoltva, amugy meg telefon, zoom stb. Angliaban plebania-lelkesz a labat nem teheti senkinek az otthonaba, mar nem is tudom, miota.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!