Milyen szerzetesnek lenni ? Milyen a szerzetesi élet ? Kiknek való ? Kérem elsősorban bennfentesek írjanak, de más is írhat. Pozitív, negatív vélemény egyaránt jöhet.
"Ha elolvassuk Jézus tanításait, akkor sehol sem szerepel benne, hogy egymásnak kell ugorni és vérfürdőt rendezni. Inkább pont arról szól, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem fog tetszeni a tanítása, mert nem kényelmes és ez vitához fog vezetni, vagy társadalmi átalakuláshoz.
A jó keresztény célja nem az, hogy elzárja magát a világtól, hanem hogy Isten szeretetében és igazságában éljen és ezt kiterjessze a közösségre, megossza másokkal is (és ez nem mindig könnyű).
Nyilván aki a szegények nyomorgatásából, bálványok imádatából él, vagy szereti a kegyetlenkedést, annak nem fog tetszeni és fel fog lépni ellene.
Jézus sosem uszítani a család ellen sem. Csak arról beszélt, hogy az igazság, szeretet fontosabb a vérnél és származásnál is."
Máté 10:34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Máté 10:35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
Máté 10:36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe
Máté 10:37 Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
.
Egyébként feljebb leírja Jézus, hogy mire gondolt ugyanabban a fejezetben:
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 10. fejezet
16
Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.
17
De óvakodjatok az emberektől; mert törvényszékekre adnak titeket és az ő gyülekezeteikben megostoroznak titeket;
18
És helytartók és királyok elé visznek titeket érettem, bizonyságul ő magoknak és a pogányoknak.
19
De mikor átadnak titeket, ne aggodalmaskodjatok, mi módon vagy mit szóljatok; mert megadatik néktek abban az órában, mit mondjatok.
20
Mert nem ti vagytok, akik szóltok, hanem a ti Atyátoknak Lelke az, aki szól ti bennetek.
21
Halálra adja pedig testvér testvérét, atya gyermekét; támadnak magzatok szüleik ellen, és megöletik őket.
22
És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de aki mindvégig megáll, az megtartatik.
23
Mikor pedig abban a városban üldöznek titeket, szaladjatok a másikba. Mert bizony mondom néktek: be sem járjátok Izráel városait, míg az embernek Fia eljövend.
24
Nem fölebbvaló a tanítvány a tanítónál, sem a szolga az ő uránál.
25
Elég a tanítványnak, ha olyan mint a mestere, és a szolga mint az ő Ura. Ha a házigazdát Belzebubnak hívták, mennyivel inkább az ő házanépét?!
26
Azért ne féljetek tőlök. Mert nincs oly rejtett dolog, ami napfényre ne jőne; és oly titok, ami ki ne tudódnék.
De több helyen látni, hogy sosem biztatott harcra:
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 26. fejezet
52
Akkor monda néki Jézus: Tedd helyére szablyádat; mert akik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök.
A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 22. fejezet
49
Látván pedig azok, akik ő körülötte valának, ami következik, mondának néki: Uram, vágjuk-é őket fegyverrel?
50
És közülök valaki megvágá a főpap szolgáját, és levágá annak jobb fülét.
51
Felelvén pedig Jézus, monda: Elég eddig. És illetvén annak fülét, meggyógyítá az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!