Milyen szerzetesnek lenni ? Milyen a szerzetesi élet ? Kiknek való ? Kérem elsősorban bennfentesek írjanak, de más is írhat. Pozitív, negatív vélemény egyaránt jöhet.
10: " Azért a szerzetesség nem arról szól, hogy elbújni a világ elől és elmélkedni a semmiről. "
Ki mondta, hogy a semmiről akarok elmélkedni ?
" Meg nem ártana hozzá valami alapvető teológiai ismeret sem "
Teológiát ugyan nem tanultam, de vallásos gimnáziumba jártam.
" A papok például 6-7 éven keresztül tanulnak teológiát és egyéb ismereteket, hogy felkészüljenek hivatásukra. "
Én ezt értem, de szerzeteseknél is ugyanez az elvárás ? Nem ugyanaz a kettő. Isten nem a szívet, lelket nézi ? Pont a hamis prófétákat ítéli el, a farizeusokat, akiknek a törvény szava a fontos, ahelyett, hogy a szív szavát követnék.
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 10. fejezet
32
Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
33
Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
34
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37
Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
38
És aki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
39
Aki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és aki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.
40
Aki titeket befogad, engem fogad be; és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött.
41
Aki befogadja a prófétát próféta nevében, prófétának jutalmát veszi; és aki befogadja az igazat igaznak nevében, igaznak jutalmát veszi;
42
És aki inni ád egynek e kicsinyek közül, csak egy pohár hideg vizet tanítvány nevében, bizony mondom néktek, el nem vesztheti jutalmát.
A menekülés nem feltétlen a jó szív ismérve. A jó szív nem csak magával foglalkozik.
12: " Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert."
Ez úgy hülyeség, ahogy van....
" Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe. "
Ez a legnagyobb marhaság a világon... Isten soha nem keltene emberek között viszályt.
Akkor szerinted a Biblia marhaság.
Buddhista szerzetes még mindig lehetsz. hajrá.
Te sem vagy a legértelmesebb. 12. szó szerint idézi a Bibliát.
Nem Isten akar viszályt szítani, csak elmondja, hogy ez lesz.
16: Akkor miért úgy van a szövegben, hogy Azért jöttem, hogy.... ? A 12-es szövegében márpedig így van, bemásolom, mit írt :
" Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!