Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent Jezusnak a szavai...

Mit jelent Jezusnak a szavai hogy "En azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek.”?

Figyelt kérdés

2021. márc. 30. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, de ez eléggé úgy hangzik, mintha Jézus valami tájszólással beszélt volna. Inkább idézd rendesen, ne így tájszólásra átírva.
2021. márc. 30. 13:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

"Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen."

Jézus ezt akkor mondja, mikor a jó pásztorhoz hasonlítja magát. Mert van a tolvaj, aki csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Ezek nem a jó ajtón, vagyis Jézuson át jönnek, hanem mint a tolvaj, megkerülve őt. Ezzel szemben Jézus nem azért jött, hogy öljön és pusztítson, hanem hogy életünk legyen és az életünk bőségben legyen.

2021. márc. 30. 14:25
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
Azt, hogy Jézus minden bizonnyal széköly volt
2021. márc. 30. 19:05
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
A szögedi Jézus.
2021. márc. 30. 19:30
 5/14 anonim ***** válasza:
2021. márc. 30. 23:08
 6/14 A kérdező kommentje:

Elirtam egy betut nem kene ugy kotekedni, de mindegy.

Jezus az elet alatt mit ert? Mine bovolkorjunk, gazdagsagban vagy hogy ertve?

2021. márc. 31. 13:35
 7/14 A kérdező kommentje:
Miben*
2021. márc. 31. 13:37
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Nem az a baj, hogy elírtál egy (vagy sokkal inkább több) betűt, hanem az, hogy így ki se lehet rendesen keresni, ha csak pont nem ismered az adott igerészt, s így tudod, hogy miről van szó. Ezért érdemes ilyenkor jelezni, hogy honnan másoltad ki, tudjuk melyik fejezet melyik része.

Az élet alatt itt Jézus az örök életre gondol, hiszen ezt nyerte el számunkra áldozatával, csak általa érhetjük el az üdvösséget, Ő az út, az igazság és élet. A bőség pedig Isten kegyelmének bősége, ami Krisztus által adatik. Jézus sosem ígért földi gazdagságot, lásd tanítványai többsége is szegény volt, ahogy Ő maga is földi élete során.

2021. márc. 31. 15:45
 9/14 Trabcsik válasza:
46%
De viszont ne feledjük el, hogy nem szegénységre kárhozatott minket, hiszen az Ő szegénysége által meggazdagodtunk. Az igaz keresztény emberen az áldás is megmutatkozik. Hiszen Isten mércéje a túlcsorduló.
2021. ápr. 1. 21:11
 10/14 anonim ***** válasza:
88%

"hiszen az Ő szegénysége által meggazdagodtunk"

Igen, de nem anyagiakban, hanem lélekben.

"Az igaz keresztény emberen az áldás is megmutatkozik."

Ez így van, de nem anyagiakban, hanem tetteiben, példamutató életében.

"Hiszen Isten mércéje a túlcsorduló."

Így van, de kegyelemben csordul túl és nem pénzben.

2021. ápr. 1. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!