Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet teljesen megygyőződ...

Hogy lehet teljesen megygyőződni arról, hogy van, létezik az isten, bármilyen út vagy utánajárás vagy más megoldás érdekel?

Figyelt kérdés
Bocsánat ha valakinek kellemtlenséget okoztam a fura kérdésért, de máshogyan nem tudtam feltenni!
2021. márc. 25. 21:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
90%
en hiszek, mert tapasztaltam Szentlelke jelenletet
2021. márc. 26. 20:32
 22/26 anonim ***** válasza:
37%

@ előző

Először hittél és utána tapasztaltad. A hit ugyanis (legalábbis az erős bibliai) bizonyíték. A hit a reménylett dolgok valósága (bizonyitéka). A reménnyel kezdődik minden ami a gondolkodás alapja. A legjobb alap, ha eleve nyitott valaki Isten létezésére, és emellé jön még az ige hallgatásából származó kijelentés, akkor meg is tapasztalja, hogy Isten létezik és személyesen hozzá szól. Majd ha újjászületik viztől és Lélektől akkor Isten nála is marad örökre.:)

2021. márc. 27. 01:36
 23/26 anonim válasza:
59%

Jelenések könyve 3:

"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."

Lukács 11

"9Azt mondom azért nektek: kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. 10Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak."

Ezek az igék tényleg igazak. Amikor elhatározod magadban hogy elkezded Istent keresni Ő hagyni fogja hogy megtaláld és rávezet majd hogy merre keresd. Indulj el akármerre a kereséssel mert ha akarod úgy is megtalálod.

2021. márc. 27. 21:33
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől, jó olvasni ilyeneket!!!
2021. márc. 29. 08:13
 25/26 anonim ***** válasza:
27%

Kérdésed Istenkeresésre utal!

Nos ha valóban érdekel, jézus azt mondta és arra utalt, ha valkaki Istent keresi, az Ő hozzá forduljon, mert Ő általa meg lehet találni Istent és élő személyes kapcsolatba is lhet lépni vele!!!

Tehát, ha IStent keresed, akkor Jézust kell megtalálnod!!!

Mt.11,28. Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Jn.6,37. Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.

Jn.6,45. Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Jn.14,27. Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!

Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.14,6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Jel.3,20. Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Jn.14,23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.

Létezik un. üdvbizonyság, amikor Jézus beköltözik a bűnbánó ember szívébe és újjászüli azt. Innen kezdődik a meggyőződéses hit!!!

Erről is sok ige van a Bibliában!!!

Röviden mégegyszer. Amennyiben valóban keresed az Élő IStent, megtalálod Jézusban!!!

2021. márc. 31. 08:41
 26/26 KZitus ***** válasza:
43%

Szia

Ha meg szeretnéd megismerni Istent, akkor hallgatnod kell Krisztusra (tanításaira) Ő maga mondta:„Senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam” JÁNOS 14:6 Ha Krisztusról, Krisztustól tanulsz, akkor az Atyját megismerheted. Nincsen másik út. Nem ír erről a Biblia.

2021. márc. 31. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!