Jehova tanúi miért házalnak?
Nem régiben Covidos lettem a férjemmel együtt. A Tanú Testvéreim, naponta 3x jöttek levinni a kutyát, volt aki főzött, vagy bevásárolt a 10 nap alatt.
De elmondhatom, hogy azok is segítettek, akik nem Tanú testvéreim, de mivel magam is sokszor segítettem nekik, szerették volna viszonozni azokat.
Sőt a férjem Főnöke hatalmas bevásárlást végzett, mert bekellett zárniuk a covid miatt, és nem hagyta a dolgozóit magára.
Jehova bárkit felhasználhat arra, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak.
6. Ezt kiemelted a szöveg környezetéből, és ezt magyarázod bele. HA úgy volna, akkor ellentmondásba keveredne azzal, hogy Jézus meg kiküldte a tanítványait kettesével.
Jézus arra utalt a "ne járjatok egyik házból a másikba", hogy Nem tehették meg tehát, hogy olyan helyet keresnek maguknak, ahol a házigazda nagyobb kényelemmel és jobb vendéglátással tud szolgálni, vagy ahol az anyagiakat tekintve többet kapnak. Külön ne járkáljanak azért, hogy jobb dolguk legyen, inkább maradjanak ott ahol szívesen fogadják őket, még ha szegényes is a házban lakók élete.
Apostolok cselekedetei 20/20
Hogy semmitől sem vonogattam magamat, a mi hasznos, hogy hirdessem néktek, és tanítsalak titeket nyilvánosan és házanként,
Károli Gáspár fordítás
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!