Melyik igék szólnak arról, hogy Krisztus kikért halt meg?
Nemrég találkoztam azzal a nézettel, hogy Krisztus váltsághalála nem teljes, mármint, hogy nem mindenkiért halt meg.
pl. "hogy életét adja sokakért" - és nem mindenkiért.
Fel tudnátok sorolni az összes igét, ami a megváltással kapcsolatos:
"engesztelő áldozat, nem csak a mi bűneinkért, hanem az egész világért is"
Tehát, hogy ne legyen egyoldalú a dolog (több helyen olvasható, hogy sokakért halt meg, máshol meg mindenkiért).
"Hiszen az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."
"Ez az én vérem, az új szövetségé, amely sokakért kiontatik."
Itt olvashatsz erről a kérdésről bővebben:
Jézus azokért halt meg, akik elfogadják Őt a földre leszületett Istennek! Akik nem fogadják el, azok a sátán csapdájában vergődnek!
Nem az életét, hanem a lelkét adja!
Nem új szövetséget kötött Jézus, hanem egy megígért szövetséget jött beteljesíteni! Nem mindegy!
"Márk10.45. mert az Emberfia sem azért jött, hogy Őt kiszolgálják, hanem hogy Ő szolgáljon ki másokat és a lelkét adja váltságul sokakért,"
"Máté26.28. mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára."
És, hogy mennyire nem mindenkiért:
"János8.47. Aki Istentől származik, az Isten beszédeit hallgatja, ti azért nem hallgatjátok, mert nem származtok az Istentől,"
Vannak tehát olyanok, akik nem Istentől, hanem a sátán(tól) szándékaival születnek le a földre, ezek azok akik nem Istentől származnak!
Azok hallgatnak Jézusra, azok vannak az Istentől, és azok hallják meg az Ő szavát, akik az Atyánál tanultak már a születésük előtt:
"János6.45. Meg van írva a prófétákban: és lesznek mind(nyájan) Isten tanítottjai: mindenki, aki hallgatott az Atyára és nála tanult, hozzám jön,"
"János17.20. De nemcsak egyedül értük könyörgök, hanem azokért is, akik majd az ő szavukon keresztül hisznek bennem."
"Bizony igaz, hogy nagyon sok jó szándékú léleknek, akik Mellettem döntöttek születésük előtt, éppen a „pályamódosítás” elmulasztása miatt, éppen a Biblia összekuszált értelmezése miatt, éppen amiatt, hogy különböző speciális vallások hatására engedik bebeszélni maguknak azt, hogy nem is kell Engem ÚT-ként vállalniuk, újra meg kell születniük a Földön mindaddig, amíg újjá nem születnek!
Én, Jézus nem vagyok tudathasadásos! Pedig két kijelentésem alapján feltétlenül az lennék, ha nem lenne reinkarnáció.
Egyik kijelentésem: „A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják. (Máté 7:13-14)”
A másik pedig: „Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a Földről, mindenkit magamhoz vonzok. (János 12:32.)”
A kevesen találnak meg és a mindenkit Magamhoz vonzok” ellentétes kijelentéseim az újraszületés elfogadásával könnyen összeegyeztethetők! "
Jézus; A HANG - könyv 4505
Jézus egyik kijelentése , amit a János evangélium 3:16-ban mondott szerintem feloldja a látszólagos ellentmondást , hogy mindenkiért meghalt vagy sem.
Itt beszél arról , hogy Isten annyira szerette a világot , hogy elküldte őt,hogy AKI HISZ benne megmenekülhessen.
Jézus elvileg MINDEN emberért meghalt , de nem fogja mindenki a javára fordítani az áldozatát. Ezért választja már ketté a János evangélium 3:36-ban az embereket, hogy mi lesz azokkal , akik hisznek benne és mi lesz azokkal , akik nem.
Szia
Röviden azokért, akik hallgatnak rá, és értékelik a halálát. Ezt írja erről a Biblia:
Jézus azért halt meg, hogy az embereknek meg lehessen bocsátani a bűneiket, és örök életet kaphassanak. Efézus 1:7
"Isten a túláradó ki nem érdemelt kedvességétől indíttatva kifizette a váltságot a Fia vére által, és így megnyílt a lehetőség arra, hogy szabaddá váljunk, vagyis hogy megbocsássák a bűneinket." - ha értékeled ezt, akkor érted is meghalt.
A halála arra is bizonyíték, hogy az emberek még a legkomolyabb hitpróbában is képesek hűségesek maradni Istenhez. Héberek 4:15
"Hiszen nem olyan főpapunk van, aki nem tud együttérezni a gyengeségeinkkel, hanem olyan, aki minden tekintetben próbára lett téve, mint mi, de ő nem követett el bűnt." - főpapodnak tekinted Krisztust? akkor bátran kérheted rajta keresztül Istent, hogy bocsássa meg a bűneidet.
Jézus azért halt meg, „hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen” János 3:16.
Jézus halála nem csupán eltávolítja a bűn szennyfoltját, hanem ha hisz benne valaki, annak eltörli a halálbüntetését is. A Biblia így foglalja ezt össze: „amiképpen a bűn királyként uralkodott a halállal, ugyanúgy a ki nem érdemelt kedvesség is királyként uralkodjon igazságosság révén az örök életre Jézus Krisztus, a mi Urunk által” Róma 5:21.
""hogy életét adja sokakért" - és nem mindenkiért."
Jézus mindenkiért meghalt. Itt azért írja, h "sokakért", mert nem mindenki fogadja el az áldozatát. Mindenkiért meghalt, de nem mindenki üdvözül. Az üdvösség sem kötelező, hanem szabadon választott.
3,15 Hogy valaki hiszen ő benne, el ne veszszen, hanem örök [1 Ján. 5,10.11.] élete legyen.
3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, [Róm. 5,8.8,32. 1 Ján. 4,9.] hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a [rész 12,47. Luk. 9,56.] világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
3,18 A ki hiszen [vers 36. rész 5,24.6,40.47.20,21.] ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
"Nem az életét, hanem a lelkét adja!"
Nem. A fizikai testét adta, a vérét. A lelke nem halhatott meg.
"Nem új szövetséget kötött Jézus, hanem egy megígért szövetséget jött beteljesíteni! Nem mindegy!"
De, új szövetséget kötött. Beteljesítette az ószövetséget és ezzel vége. Ezt a Biblia is írja (Zsidó levél), de maga Jézus is mondja, hogy a törvény addig nem múlik el (azaz a törvény szövetsége, Mózesi szövetség, ószövetség), míg minden be nem teljesedik. És így logikus.
"Vannak tehát olyanok, akik nem Istentől, hanem a sátán(tól) szándékaival születnek le a földre, ezek azok akik nem Istentől származnak!"
Erről pont tegnap volt szó, hogy ez miért ordas nagy marhaság.
"Jézus; A HANG - könyv 4505"
Ez emberi kitaláció. Ezért kellene Pált olvasnod emberi kitalációk helyett
"A kevesen találnak meg és a mindenkit Magamhoz vonzok” ellentétes kijelentéseim az újraszületés elfogadásával könnyen összeegyeztethetők! ""
Ez egyáltalán nem ellentétes kijelentés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!