"Kedvenc" bibliai idézeted?
#12 Azért nem mindegy kinek a szavát idézi a biblia.
Elég sok szereplő megfordul benne.
Szerinted csak mert Szodoma és Gomora összes bűne benne van, azt is pozitív követendő példának hozza fel a biblia?
Ne nevettesd ki magad a szándékos értetlenkedéseddel.
Nekem is megvan a magam kritikája a biblia felé, de öncélúan nem kötözködöm.
Ezen a kérdésen elgondolkodva több, vers is eszembe jutott. Mindegyik nagyon értékes a maga szempontjából, hisz a teljes Biblia Istentől származik. Ezek közül most egyet szeretnék kiemelni.
Ez az Ézsaiás 55: 10, 11:
"Mert ahogy az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatta a földet, hogy kihajtsanak a növények, és gyümölcsöt teremjenek, hogy legyen magja a magvetőnek, és kenyere annak, aki enni kíván, úgy lesz az én szavammal is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghez viszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem."
Itt olvashatunk a víz körforgásáról. Ahogy egészen biztos, hogy az eső nem esik visszafelé, ugyanolyan biztosak lehetünk Isten szavának a megbízhatóságában is. Ez magában foglalja a mi jövőnkre vonatkozó ígéreteket is. A jelenlegi világrendszer elég bizonytalan jövőképet mutat, ezért ez a vers megerősíti a jövőbe vetett bizalmunkat. Megtanítja Istenről azt is, hogy nem hagyott minket magunkra, mert nem hagyja, hogy türelmetlenül várjunk valami olyanra, amit nem is akar megvalósítani.
Ezért elmondhatjuk, hogy a Biblia kincsek tárháza, érdemes benne kutatni, mert meg tudjuk találni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!