Miert hisz meg mindig ennyi ember isten letezeseben?
A valaszolo aki irta hogy "isten sok embernek csak egy mentsvar":
Hat igen en is gondoltam erre, de nekem aki semmi ilyesmiben nem hisz en csak az eletoszton miatt elek es probalok nem gondolni a halalra. Az en elkepzelesem szerint miutan a tudatunkat vesztjuk a halal altal az utan mar nincs semmi
Vegyed csak a hitet. Talán te is találkoztál olyan emberrel, hogy erősen hitte, hogy neki meg lesz valami és el is érte. Először hitte utána akarta. Valami távoli dolgot.
Ez az alap. Te is hiszel valamit a halál utáni életről történetében azt, hogy nincs utána semmi.
De van. Azt már tudományosan is elismerik, hogy klinikai halál beállta után is órák után visszatért embereknek beszámolói voltak. A tudomány csak annyit rögzített, hogy megtartották éntudatukat.
Leáll a szív, agy, minden. Egyesek kívülről látták saját maguk testét. Én is ismertem egy ilyen embert Égerházi Imrének hívták. Hollandiában kapott szivrohamot, és amikor visszatért elmondta, látta magát kívülről, és azt is elmondta mit beszéltek a hollandok körülötte, pedig egy szót sem beszélt hollandul.
Hogy még mindig nem haltak ki a vallások, nagy részben két fő faktornak köszönhető:
- indoktrináció
- a kritikus gondolkozás ismeretének és alkalmazásának hiánya
Ami a Bibliában leírt Isten létezését illeti, valóban kizárható egyszerű logika mentén. A probléma, hogy ha egy ilyen ellentmondás létezésére rávilágítasz, a hívő vitapartnered változatos ötleteket talál ki, amivel eloszlatni véli a problémát. Ezen válaszok helyességében viszont két különböző vallású vagy felekezetű hívő sem fog soha megegyezni.
@Konstant:
Amit leírtál, az nem a hit, hanem a remény, ami szerencsével megtörténik vagy a vágyódás illetve kitűzött cél, amit szorgos munkával elér.
A hit ellenben olyan, mint abban hinni, hogy nyertél a lottón. Rendkívül fontos a módszer, amivel meg tudjuk különböztetni a képzeletet a valóságtól. A hit nem elég ahhoz, hogy kiváltsd a főnyereményt, csak bizonyítékok (a nyertes lottószelvény) ad rá lehetőséget.
Tudományosan igazolhatók és magyarázhatók a leálló agyműködésben létrejövő és a felépüléskor lejátszódó kognitív jelenségek. Egyetlen igazolt eset sem létezik, ahol a klinikai halál állapotából visszatért ember le tudta volna írni az akárcsak körülötte lévő valóságot.
Ami a Titanicot illeti, minden bizonyíték abba az irányba mutat, hogy nem elsüllyesztették (Isten vagy istenek), hanem elsüllyedt. Az oka pedig alaposan jegyzőkönyvezett. Több filmet készítettek róla, de röviden beszámol róla a wikipédia is: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!