Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha páros jóga közben tantrát...

Ha páros jóga közben tantrát és szexet is végzek, akkor valami szuperdémon fog előjönni?

Figyelt kérdés
2021. márc. 18. 15:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Hit gyülis és katolikus válaszok érdekelnek elsősorban.
2021. márc. 18. 15:16
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Csak akkor, ha hitgyülis vagy. Itt is sok jógát végezhettek:

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

2021. márc. 18. 15:49
 3/11 Metionin ***** válasza:
Igen, akkor kifejezetten succubus vagy incubus fog jönni.
2021. márc. 19. 12:43
 4/11 A kérdező kommentje:
2. milyen misebor volt ott?
2021. márc. 19. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

Nem hallottam még szuperdémonról, de az efféle spirituális gyakorlatok taszítják a negatív entitásokat, nem vonzák.

Katolikus vagyok.

2021. márc. 19. 17:47
 6/11 A kérdező kommentje:
Érdekes, mer katolikus ördögűző teljesen mást mondott, meg pap is mondta hogy azokkal az energiákkal ne szórakozzak..
2021. márc. 19. 18:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy katolikus párkereső oldal ír a jógáról.

[link]

részlet:

"

Mi a baj a jógával?

A jóga világszerte egyre népszerűbb. Ártalmatlan, üdítő testgyakorlás vagy valami más? Keresztény szempontú értékelés és egy párKatt-tag megdöbbentő tanúságtétele.

A jóga világszerte egyre népszerűbb. Se szeri, se száma a jógatanfolyamoknak, a jógával foglalkozó kiadványoknak, cikkeknek, weboldalaknak. Statisztikák szerint csak Amerikában több mint 24 millió jógázó évente 7-8 milliárd dollárt költ jógatanfolyamokra és kapcsolódó termékekre.

Mit kínál ez a remekül jövedelmező iparág? Ártalmatlan, üdítő testgyakorlást vagy valami mást? Jógázhat-e, aki keresztény? Keresztény szempontú értékelés és egy megdöbbentő személyes tanúságtétel.

"

"

A jógázás igazi veszélye

A jóga a hinduizmusban gyökerező spiritualitás felé vezet. Legfőbb veszélye, hogy a szentháromságos Istentől elszakadva – más ezoterikus és okkult tevékenységekhez hasonlóan – olyan spirituális világra nyit kaput, ahol nincs védelem a valóságosan létező gonosz szellemi erők ellen.

"

Egy másik érdekes cikk ugyanezen az oldalon "Komoly, hogy árthat a jóga?" címmel, ahol egy katolikus pap válaszol a kérdésekre.

[link]

2021. márc. 19. 19:29
 8/11 A kérdező kommentje:

Hinduizmusban (is) megtalálható ez az "istenháromság" egyébként, mellesleg ez az elterjedt "nyugati" jóga mögött katonák edzését meg mit tudom még mit mostak össze, nem a legtradicionálisabb, bár ilyen alapon nyújtani és plankelni se szabad mert betudható jógapóznak?

Hit gyüli még erősebb ott még a harcművészetekről is beszélnek, stb stb.

2021. márc. 19. 19:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Mindig a katolikusok ellen kelted a gyűlöletet, illetve gyűlölködsz magad is, most hirtelen etalon lettek? A sátán módszereit vélem felfedezni.

2021. márc. 19. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Perdze ilyen felfogásban, hogy megjelenik a kecskelábú szarvas-patás ördög a magyar népmesékből, így nem igaz.

Mindamellett fenntartásaim vannak a keleti spirituális gyakorlatok kritikátlan átvételével. Nem azért mert eredendően gonoszak volnának, mert ezt nem gondolom. De ezek a gyakorlatok a valódi jelentőségüket abban a kulturális is spirituális közegben fejlesztették ki. Még ott sem akárki csinálta, hanem megfelelő, ottani közegbeli spirituális képzést és lelki vezetést igényelt a dolog. Nem magától értetődő, hogy például a jóga egyáltalán értelmezhető puszta testgyakorlatként, a hindu vallásos világkép nélkül. Ezeknek van egy kontextusa, amiben az élményeiket értelmezik, és annak egy évezredes tradíciója. Szerintem felelőtlen dolog azt gondolni, hogy mondjuk én annyira bölcs volnék, hogy személyesen képes vagyok egy évezredes tradíciót kiváltani a saját néhány évtizednyi élettapasztalatommal, és folytatni tudom a jógát annak spirituális keretezése nélkül.

Ez olyan, mintha úgy ülnék volán mögé, hogy hát tudok vezetni, mert játszottam a Gran Turismóval a PlayStationön. Megvan a veszélye, ha a bölcsességtradíciók nélkül játszunk a spirituális gyakorlatokkal. Ha nem állunk hozzá tudatosan és alázattal, akkor simán olyan gondolkodási (kognitív) csapdákba kerülhetünk, ami effektíve tényleg felér egy démoni megszállással, hiszen ha beszűkül a szemléletünk, az hatással van a cselekedeteinkre.

Én ezzel nem lebeszélni akarok senkit, csak azt szeretném, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk rendesen. Egyáltalán nem biztos, hogy a keleti spiritualizmus konform az urbanizált, fogyasztói felfogásunkkal.

2021. márc. 20. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!