Enkidu kérdése:
„Legeltesd juhaimat!” Mondta Péternek. De kire értette? Ma ki az aki az Ő juha?
Figyelt kérdés
2021. márc. 17. 22:35
2/10 anonim válasza:
Ma ki az ő juha? Szerintem ezt mindenkinek magának kell tudnia. Ha hallgatsz a jó pásztor, Jézus hangjára, és követed őt, ahová hív téged, akkor az ő juha vagy. Persze lehetsz még elveszett juha, akit először neki meg kell találnia.
Jézus bizonyára az addig a pontig megmaradt tanítványaira értette, amikor Péterhez szólt.
üdv Stefán
3/10 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy nem a juhokra értette?😊
4/10 uyscuti válasza:
Maga Jézus is mondott ezzel kapcsolatban néhány szót , ami segít azonosítani őket: ,,De ti nem hisztek , MERT nem vagytok az én juhaim. Az én juhaim FIGYELNEK a hangomra ,és én ismerem őket , ők pedig KÖVETNEK engem." (János 10:26,27). A hit, Jézus követése és a neki való engedelmesség (figyelni a Szentírásból hallható hangjára) azonosítja őket.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És akkor mit jelent a legeltetés?
2021. márc. 18. 10:34
7/10 anonim válasza:
"És akkor mit jelent a legeltetés?"
Juhok esetében mit jelent? Táplálás, gondoskodás, egyben tartás, funkciófenntartás, védelem, stb. stb.. Táplálás ebben az esetben elsősorban szellemi táplálást jelent.
8/10 anonim válasza:
Péter helyett most pápa van és annak vannak beosztottjai, bíboros, püspök, pap, mert már sok birka van manapság, nagyon elszaporodtunk, sok pásztor kő.
9/10 anonim válasza:
A pápa nem Jézust követi, ő inkább egy báránybőrbe bújt farkas. A sok bíboros ugyanígy.
10/10 KZitus válasza:
" És akkor mit jelent a legeltetés?" - : Máté 24:45-47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!