Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztény vagy, akkor...

Ha keresztény vagy, akkor semmi módban nem szólhatsz bele a politikába?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elősször is itt az elején megkérném, hogy legeslegelső sorban keresztények válaszoljanak erre kérdésre, megértéseteket köszönöm!

kérdés:

A családom keresztény, baptisták vagyunk már vagy 100-120 éve, és én is isten hívő, bemeritkezett, megtért fiatal vagyok. 17/f

Én eléggé erősen politikával szeretek, és szeretnék majd foglalkozni (a későbbiekben, nem feltétlen politikus ként, de ha szükséges lesz akár az ként is)

Viszont, mikor szerettem, volna egy konzervatív fiataloknak szervezett, max 10 fős kis csoportos beszélgetésre jelentkezni, anyum ezt mondta.

Nem engedlek el oda, mert ez le visz isten útjáról, és azzal érvelt ez mellett, hogy, ha egy keresztény a politikába bele akar szólni, akkor megkell belőle térjen, hiszen--> "a keresztényeknek, nem szabad bele szólniuk, a politikába, és a kormányba!"

Szerintetek keresztények szerint, nekünk bele szabad szólni a politikába, vagy egyáltalán foglalkozni vele, vagy nem?

Mert szerintem nagyon is szabad, sőt kötelesség, ha olyan politikai erők is fenyegetik az országot, amik keresztény ellenesek...

2021. márc. 14. 19:52
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

"De megtetted. De mindegy mert ettől most elvonatkoztatva:"

Nem, nem tettem meg, csak te szeretted volna így értelmezni. Olvasd már el a kérdésed és a válaszom. de még ha akartam volna, akkor sem egy nagy személyeskedés. Kicsit érzékeny lehetsz és sértődékeny (ego).

"És attól még, hogyha én politikai közéletbe be szeretnék lépni, miért nem maradhatnék türelmes, példamutató, szeretetteljes, vagy nem cselekedhetnék jót?"

Próbáld megérteni (harmadszor). Nekem azzal van a gondom, hogy szerintem eleve nem való a kereszténynek a politikai közélet. Szerintem úgy nem tudsz szabályos maradni. De csinálsz amit akarsz. Kérdést írtál ki, leírtam a véleményem. Azt pedig viseld el, hogy nem feltétlen azt fogod hallani, amit szeretnél (ego). Ha önigazolást keresel, keress erre alkalmasabb fórumot, szerintem.

Az a tény, hogy eleve önigazolást keresel, megmutatja, hogy tudod te is, hogy nem igazán fér össze a keresztény viselkedéssel ez az egész.

"És ha én a keresztény értékeket valva, a keresztényértékeket védve politizálok, akkor az azt jelenti hogy "szabályosan "játszok" " ahogy te írtad, vagyis nem szegem meg az emberi és fontosabb az isteni törvényeket."

Nekem az a véleményem, hogy ezesetben te hozod a kerestény szabályokat, amihez igazodsz. Erről meg tudod te is, hogy nem az igazi. Ott van Pál és Jézus, nézd meg, hogy ők milyen viselkedésmintát javasolnak. Ezzel téged védenek, nem megy félre a pszichéd.

Hidd el, én is bármikor meg tudok ideologizálni bármit, kivéve, ha az igéhez viszonyulok.

" akkor az azt jelenti hogy "szabályosan "játszok" " ahogy te írtad, vagyis nem szegem meg az emberi és fontosabb az isteni törvényeket."

CSakohogy ez nem a teljes szabályosság. Páltól és Jézustól tudhatod meg az igazi szabályokat

"De ha kell több konkrétum, akkor tudok még hozni kisujjból:"

Én meg ugyanannyi ellenérvet. Tehát ez nem bizonyít semmit, hanem az érvek tartalma. Itt nem a számok döntenek. Hozhatsz százezer ellentanút, akkor is Pálnak és Jézusnak lesz igaza, pedig ez kettő a százezer ellen.

"Fókuszcsoport youtube csatornáról Nagy Ádám, "..pont ez a keresztény értékrend démon egy csomó emberben akik viszont görcsösen ragaszkodnak hozzá". Forrás: [link]

Ez is engem igazol. Mennyivel erősebbek az én érveim, amik Pál levelei. Inkább Pál, mint Nagy Ádám. De akkor hallgass Nagy Ádámra. Az pedig, hogy kiforgatod a szavaimat, szintén nem ellenérv.

De a te egód, amit nem tudsz kezelni, már döntött helyetted. Csinálj, amit akarsz, de ésszel, mert nem én járok rosszul, hanem te, ha félremész a magad alkotta szabályaiddal.

Sok sikert!

2021. ápr. 27. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!