Ha keresztény vagy, akkor semmi módban nem szólhatsz bele a politikába?
Sziasztok!
Elősször is itt az elején megkérném, hogy legeslegelső sorban keresztények válaszoljanak erre kérdésre, megértéseteket köszönöm!
kérdés:
A családom keresztény, baptisták vagyunk már vagy 100-120 éve, és én is isten hívő, bemeritkezett, megtért fiatal vagyok. 17/f
Én eléggé erősen politikával szeretek, és szeretnék majd foglalkozni (a későbbiekben, nem feltétlen politikus ként, de ha szükséges lesz akár az ként is)
Viszont, mikor szerettem, volna egy konzervatív fiataloknak szervezett, max 10 fős kis csoportos beszélgetésre jelentkezni, anyum ezt mondta.
Nem engedlek el oda, mert ez le visz isten útjáról, és azzal érvelt ez mellett, hogy, ha egy keresztény a politikába bele akar szólni, akkor megkell belőle térjen, hiszen--> "a keresztényeknek, nem szabad bele szólniuk, a politikába, és a kormányba!"
Szerintetek keresztények szerint, nekünk bele szabad szólni a politikába, vagy egyáltalán foglalkozni vele, vagy nem?
Mert szerintem nagyon is szabad, sőt kötelesség, ha olyan politikai erők is fenyegetik az országot, amik keresztény ellenesek...
Attól is függ, hogy mit értünk politizálás alatt. A szó eredeti értelmében az, amit a "polisz"-ért teszel. Tehát a politika nem csak az, amit a mai parlamentnek nevezett majomcirkusz produkál, hanem minden, ami a társadalom működésével kapcsolatos és ami a közjó érdekében történik. Tehát, ha csinálsz egy alapítványt a hajléktalanoknak, akkor tágabb értelemben az is az.
Ilyenformán pedig keresztényként nem hogy nem szabad, hanem egyenesen kötelező a keresztény értékeket felmutatni és eszerint cselekedni: mert a keresztény hivatás a másik emberért van.
A pártpolitika más kérdés, ettől én óva intenélek, mert gondolj bele: ha belépsz egy szimpatikus pártba, de az más utat vesz, akkor az életben nem mosod le ezt magadról.
"Mert szerintem nagyon is szabad, sőt kötelesség, ha olyan politikai erők is fenyegetik az országot, amik keresztény ellenesek..."
Igen, de azért szerintem az fontos, hogy ne valami "ellen" szóljon a politika, hanem valami mellett. Krisztus tanítása sem valami ellen szólt, hanem az üdvösség mellett.
De amúgy hajrá: voltak ebben az országban elkötelezett keresztény politikusok.
Keresztényként természetesnek, sőt néha kötelességének tartom, hogy bele kell szólni a politikába, közügyekbe.
Valószínűleg az anyukád joggal féltett, azért mert ez a konzervatív ifjúsági csoport valószínűleg egy bizonyos párthoz köthető és úgy gondolta, hogy a párt nem a keresztény tanítás szerint működik.
Én azt gondolom, ha akarsz politizálj, de óvatosan bánj a szervezetbe/mozgalomba/pártba való belépéssel. Ha a tevékenységük a Biblával ellentétes vagy ha a lelkiismereted "bejelez" akkor jó nagy ívben kerüld el őket.
"Szerintetek keresztények szerint, nekünk bele szabad szólni a politikába, vagy egyáltalán foglalkozni vele, vagy nem?"
A kereszténységben elvileg nincs olyan, hogy szabad vagy nem szabad. Lelkiismeret van. Miért akarnál beleszólni a politikába?
"Lásd például az ingyen letölthető komputerjátékokat, legtöbbjük a gyilkolást gyakorolja." ez egy nagyon stereotíp dolog, és nagy tévedés, a "gyilkolós játékok" azok csak egy kisebb része a videójátékiparnak.
Én személyesen Grand stratégiai, gazdasági, vagy historicai játékokkal játszok, ha játszok, habár nem olyan sokat szoktam.
"A politikának lenne egyedül befolyása arra, hogy felszabaditsa a fiatalokat a virtuális kaland rabszolgaságábol." Ez sem egy feltétlen rossz dolog. Annak ellenére, hogy én eléggé konzervatív vagyok, és főleg a természetben keresem a szórakozást, időtöltést.
Nem vetem el az online világot, de helyén kell kezelni.
És engem nem a "politika" "mentett" meg attól, hogy sokat használjam az online világot, én magam döntöttem így, és még néhány embernek a befolyása, de nem a "politika".
Nem szabad misztifikálni a politikát, a politika a mindennapi életünk része, nem valami megfoghatatlan dolog.
És azzal sem értenek eggyet, hogy "A politikának lenne egyedül befolyása".
Hiszen neked is van civil ként befolyásod akármire, akár ezen a platformon is. De ha ténylegesen egy betegség lenne az online világ, akkor is a politikai elit nem tudná olyan nagyon befolyásolni ezt az online világot, és a fiatalokat.
Inkább az influenszerek, a filmsztárok, a zenészek, a hírességek, ezeknek van behatása, nem csak a fiatalokra, hanem sőt, sokszor nagyobb befolyása van az idősekre.
Ez pedig generációs külömbség a fiatalok, és az idősek között
"23-as, azért, mert vannak olyan egyének, politikai eszmék, amik a kereszténységet szeretnék lerombolni, a keresztény életvitelt, a keresztény szokásokat(Mint ahogy "fenyő ünnepnek" nevezik a karácsonyt sokan akik a kereszténység ellen dolgoznak)"
23-as vagyok. Ez a Biblia alapján nem a mi harcunk. Mi szolgáljunk szeretetben a rászorulók felé, legyünk szelídek, de okosak. Ezt kéri tőlünk az Isten és majd Ő gondoskoduk a szükségleteinkről. Olvass többet Jézust és Pált.
A világot a romlástól úgysem tudod megmenteni, de ez meg is van írva. Jézus visszajövetele vet véget ennek a borzalomnak.
Fenyőünnep? Karácsony? Nem számít semmit, csak a hit által dolgozó krisztusi szeretet. HA te kampányolsz a karácsony mellett, attól nem lakik jól a szegény ember
Ki mondta, hogy, én a karácsony mellett elkezdek kampányolni és ezzel a szegények jól laknak?
Ez csak egy példa volt arra, hogy hogyan akarják az átlag ember életét eltávolítani a hittől, és istentől, magától a lereszténységtől.
És nekünk az a feladatunk, hogy minnél több embert, közel hozzunk istenországához. Istenhez vezessük.
Tehát ha valaki elkezdi a kereszténységről híresztelni, hogy a világ legundorítóbb dolga, pl: Niedermüller Péter: "Rémisztő képződmény, ezek a fehér, KERESZTÉNY, heteroszexuális, férfiak",(Nah ugye te sem értessz eggyet ezzel a Niedermüller idézettel) akkor igenis elkell mondani, hogy a kereszténység, és az igaz isten hit, nem egy undorító, kihalófélben lévő, múltszázadi kultusz, hanem az igaz hit!
És ha neked az hiányzik, hogy segítsek a rászorulókon, akkor bocsi de én szoktam, pl pénzel támogatni, a szegényebbeket, vagy ruhákkal/étellel, a családommal eggyütt.
"Ki mondta, hogy, én a karácsony mellett elkezdek kampányolni és ezzel a szegények jól laknak?"
Senki. Szélesebb perspektívát kérek!
"És ha neked az hiányzik, hogy segítsek a rászorulókon, akkor bocsi de én szoktam, pl pénzel támogatni, a szegényebbeket, vagy ruhákkal/étellel, a családommal eggyütt."
Próbálj elvonakoztatni a személyedtől és általánosságban értelmezni. Nem személyeskedni akartam
"Tehát ha valaki elkezdi a kereszténységről híresztelni, hogy a világ legundorítóbb dolga, pl: Niedermüller Péter: "Rémisztő képződmény, ezek a fehér, KERESZTÉNY, heteroszexuális, férfiak",(Nah ugye te sem értessz eggyet ezzel a Niedermüller idézettel) akkor igenis elkell mondani, hogy a kereszténység, és az igaz isten hit, nem egy undorító, kihalófélben lévő, múltszázadi kultusz, hanem az igaz hit!"
Ebben így igazad van, de ne feledd, eddig nem írtál konkrétumot. De ne feledd, egy keresztény csak szabályosan "játszhat".
"És nekünk az a feladatunk, hogy minnél több embert, közel hozzunk istenországához. Istenhez vezessük."
Ez is igaz, de a módszer a jócselekedet, a türelem, a példamutatás és a szeretet, nem a háborúzás
"Nem személyeskedni akartam"
De megtetted. De mindegy mert ettől most elvonatkoztatva:
"Ez is igaz, de a módszer a jócselekedet, a türelem, a példamutatás és a szeretet, nem a háborúzás"
A politika remélem tudod, hogy nem csak "háborúzás", a többi nemzet "megsemmisítése", a politika az a "Policy"-kal, tehát törvényhozásokkal, törvényekkel foglalkozó munka, az államnak a vezetése.
(és igen nem csak a mindenkori kormánynak a feladata az, hogy vezesse az államot, hanem az összes politikusnak a dolga, annak is aki csak egy kis polgármester, vagy annak is aki csak egy hivatalos rangnélküli politikus)
És attól még, hogyha én politikai közéletbe be szeretnék lépni, miért nem maradhatnék türelmes, példamutató, szeretetteljes, vagy nem cselekedhetnék jót?
Ezzel csak nem azt akarod mondani, hogy az összes politikus egytől eggyig, mindegy hogy kicsoda, hogy ismered e, hallottál e róla, maga a gonosz?
Nah barátom ez nem igaz, ez által mondhatnám, hogy az összes segédmunkás, csal, holnapol, és lusta, meg az összes roma.
A politikusok is megérdemlik azt, hogy egyénileg kezeljük őket, és ne skatujázzuk be őket.
"eddig nem írtál konkrétumot" ezt gondolom arra írtad, hogy eddig nem írtam konkrétumot arra, hogy hogyan, kik akarják bemocskolni a keresztényeket.
Igen azért nem írtam, mert azt hittem, hogy ez minden kereszténynek, egy alap dolog tudni, hogy mi a kereszténység rágalmazása, sőt szerintem egy nem keresztény is felkéne, és szerencsére nagy %-ban tudják is.
De ha kell több konkrétum, akkor tudok még hozni kisujjból:
Fókuszcsoport youtube csatornáról Nagy Ádám, "..pont ez a keresztény értékrend démon egy csomó emberben akik viszont görcsösen ragaszkodnak hozzá". Forrás: [link]
"De ne feledd, egy keresztény csak szabályosan "játszhat" "
Erre megint csak azzal reagálnék, amit 20 sorral fentebb írtam, nem az összes politikus maga a gonosz, vannak jó politikusok, és nem, nem lop és nem korrupt az összes.
És ha én a keresztény értékeket valva, a keresztényértékeket védve politizálok, akkor az azt jelenti hogy "szabályosan "játszok" " ahogy te írtad, vagyis nem szegem meg az emberi és fontosabb az isteni törvényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!