Milyen vallású az, aki számára a keresztrefeszített Jézus a "szent"?
Kedves kérdező összemosol két dolgot.
Jézus gonolatvilága, értékrendje egy követendő példa.
A keresztre feszítés azért lényeges, mert ha nem lett volna keresztre feszítés akkor nem lehetett volna Feltámadás sem, Jézus pedig ezzel váltotta meg az emberiséget, megmutatta, hogy nem ér véget minden a halállal.
Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok (Máté 7:15 ). És ahogy voltak hamis próféták, úgy lesznek hamis tanítók is, akik félre vezetik az embereket.
Sok magát kereszténynek nevező hamis tanító bele magyarázza Pál Apostol szavaiba, hogy elég csak hinni Jézusban, és akkor meg leszel mentve, nem baj ha bűnös vagy, hátra dőlhetsz, elég ha hiszel benne. Pedig Pál Apostol úgy értette, hogy ha hiszel Jézusban akkor követed a tanításait, az ő gonolatvilága, értékrendje egy követendő példa számodra, és akkor meg leszel mentve, erre gondolt Pál Apostol.
"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!" (Máté 7:21-23)
Még Jézus szerint is gonosztevők az ilyen hamis tanítók. Az aki cselekszi az Atya akaratát, csak olyan ember lehet, akinek Jézus gondolatvilága, értékrendje szent.
"Mi köze a keresztre feszítésnek a vallás lényegéhez? Igazából: semmi. Az inkább: "politika"."
Ezekkel a mondatokkal a megváltás és az engesztelés érvényességét tagadtad. :d
Ez nem vallás kérdése, hanem ésszerűségé. Jézus egy leírhatatlanul jó ember volt. Nála ezerszer kisebbeket, rosszabbakat is hívnak már szentnek.
Vannak, akik nem tudják létezett-e, de amit hírdetett( feltétlen szeretet, jóság, béke) jó emberre utalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!