Szent István Szkíta forrásból épülő Kereszténységet indított, zsidó írás alapokon?
Ugye tudod, milyen választási lehetőségei voltak Istvánnak?
Választania kellett, hogy Jézus földi helytartójától, a római pápától, vagy pedig a német-római császártól kérje koronáját.
Nos ő az előbbit választotta.
.
"Kereszténységet indított, zsidó írás alapokon"
Naná, hogy a zsidó írás alapján!
Jézus zsidó volt, tisztelte az Ószövetséget (ami akkor nem is "Ószövetség" volt, hiszen még nem létezett az Újszövetség) Tisztelte e Tórát, járt zsinagógába.
Jézus arámi volt, az volt anyanyelve, még az sem biztos, hogy a szkítákról érdemi tudomása volt.
Szkíta forrásból 'épülő' kereszténység nem volt, nem van és nem is lesz.
"Választania kellett, hogy Jézus földi helytartójától, a római pápától, vagy pedig a német-római császártól kérje koronáját."
Istvánnak nem kellet választania, ő csak simán megtért, vagyis már kereszténységben született keresztényként. Mivel már gyerek korában megkeresztelték és államiszintű vallássá tette később a Kereszténységet az országában.
Egyébként voltak olyan Római pápák akik "Szkítákként" szólították meg a Kárpátmedence bizonyos népcsoportját célzottam, tiszteletteljese megszólításként.
Ha nem hiszed, tanulmányozd a pápákat és a történelmet.
Igen van, Szkíta forrásból is épült a magyar Kereszténység és a magyar megtérés, Jézus Krisztusi és zsidó írás alapokon.
Nem azt mondtam, hogy a Szkíták alapították a Kereszténységet, hanem azt értettem, hogy hozzájrultak az egyetemes kereszténységhez a megtérésükkel.
Értelmező olvasás!
"ő csak simán megtért, vagyis már kereszténységben született"
A Vajk echte keresztény név?
"A Vajk echte keresztény név?"
Á Szerinted csak az lehet "Keresztény" akit vízbe merítenek a papok? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!