Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért volt olyan fontos Isten...

Saavedro kérdése:

Miért volt olyan fontos Isten számára, hogy élvezzük a szexet?

Figyelt kérdés
Miért nem lehetett úgy teremteni az embert, hogy az akarjon csak szexelni, aki gyereket akar és CSAK a gyerekért akarjon szexelni, miért volt fontos a testi élvezet? Hogyan segít az minket az üdvösséghez?
2021. márc. 11. 19:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:

Isten eredetileg jónak teremtett mindent, azt akarta, hogy az ember jól érezze magát, élvezze mindazt, amit ajándékba kapott. A szex is ilyen ajándék, nem kötelességet akart a nyakunkba sózni.

A negatív dolgok nem abból adódnak, hogy a szex jó, és élvezi az ember, hanem abból, hogy az ember behozta a bűnt a világba, az tett tönkre minden jó dolgot. Ettől függetlenül van lehetőség ebben a bűnnel teli világban is szépnek megélni a szexet, nem elmenni a perverzitás irányába, de ehhez az kell, hogy az ember Isten útmutatása szerint éljen vele. Dönthetek úgy, hogy pl egy mosógépet nem a gyártó előírása szerint használok, akár használhatom tök másra is, mint ruhák mosására, de nem valószínű, hogy jó eredménye lesz.

2021. aug. 29. 22:26
 42/73 A kérdező kommentje:
De akkor hogy nézett ki a szex a bűnbeesés előtt? Miért teljesen más a nemi működése és nemiséggel való felfogása egy nőnek, mint egy férfinak? És az aszexualitás is egy ilyen 'deviancia/perverzió', amivel egyes emberek meg vannak verve?
2021. aug. 30. 13:21
 43/73 anonim ***** válasza:

Azt nem tudjuk, hogy nézett ki a szex bűnbeesés előtt, mert konkrétan nem ír róla a Biblia.

Most saját véleményt írok (a Biblia alapján): én úgy gondolom, hogy nem volt szex a bűnbeesés előtt, mert csak utána olvasunk róla, hogy Ádám "ismerte az ő feleségét, Évát", ami azt jelenti, hogy testi kapcsolatra lépett vele. Szerintem Istennek célja volt a fával, amiről nem ehettek, és csak egy időre tiltotta el őket tőle, később (a megfelelő időben) Isten engedélyével ehettek volna róla. A fáról való evés egyfajta felvilágosító erővel is bírt, ekkor jöttek rá, hogy meztelenek, előtte nem volt gond (mint a kisgyerekeknél),és ahogy már említettem, csak ezután írja a Biblia, hogy testi kapcsolat volt köztük.

Itt igazából a sátán "beleköpött" Isten tervébe, amikor rávette az embert, hogy egyen a fáról, nem kivárva az Isten szerinti időt. Így már nem tudhatjuk, mi lett volna, ha Isten szerinti módon valósult volna meg a testi kapcsolat férfi és nő között, ránk csak a bűnnel torzított változata maradt.

És igen, az aszexualitás is deviancia, mint a homoszexualitás (bár a homoszexualitást inkább erősebb szóval, perverzióval illetném). Istennel viszont bármiből lehet helyreállás.

2021. aug. 30. 14:11
 44/73 A kérdező kommentje:
De ha szerinted aszexuálisok voltak a bűnbeesés előtt, akkor miért kell 'helyreállás' az aszexualitásból? És szerinted miért kezelte volna ennyire külön a meztelenséget és a nemiséget mindentől a Jóisten, külön misztériumként, amibe a megfelelő időben egy bebocsátás/megvilágosulás kell?
2021. aug. 30. 14:27
 45/73 anonim ***** válasza:

Szerintem nem voltak aszexuálisok, én legalábbis a gyerekeket nem nevezném annak, és szerintem ők ilyen téren gyermeki állapotban voltak (de mondom, ez saját meglátás, a tévedés jogát fenntartom, egyszer majd megtudjuk az igazságot).

A nemiséget szerintem nem kezelte Isten külön mindentől, egy része lehetett a "megvilágosodásnak", de mindenesetre fontos dolognak tekinthette Isten. Szerintem egy olyan szuper dolog lett volna, amire érdemes lett volna várni. A bűnbeesés óta is egyértelműen fontos dolog a szexualitás a Bibliában, Jézus rámutat, hogy az ezzel kapcsolatos bűnök különböznek az összes többitől.

2021. aug. 30. 15:12
 46/73 A kérdező kommentje:
De miért? És miben különböznek?
2021. aug. 30. 16:29
 47/73 anonim ***** válasza:

Bocsánat, rosszul írtam, nem Jézus különböztette így meg a szexuális bűnöket, hanem Pál apostolnál olvasunk róla:

"Fussatok el a szexuális bűnöknek még a közeléből is! Minden más bűn, amelyet elkövet az ember, a testén kívül van, aki azonban szexuális bűnt követ el, az a saját teste ellen vétkezik." (1Korintus 6:18)

2021. aug. 30. 21:09
 48/73 A kérdező kommentje:
De a saját testünk miben értékesebb, mint más teste? A megcsalás pl. nem MÁS teste elleni vétkezés? Vagy pl. ha egy olyan homoszexuális vagyok, aki cölebsz laikus, akkor pont a testi vágyaimat csalom meg az üdvösségért és erkölcsösségért.
2021. aug. 31. 08:26
 49/73 anonim ***** válasza:

"De a saját testünk miben értékesebb, mint más teste?"

Nem értékesebb, csak ez a fajta bűn kihatással van a saját testedre. Ez nem jelenti azt, hogy ez a legsúlyosabb bűn, hogy rosszabb mint pl egy gyilkosság, hanem egyszerűen annyit jelent, hogy a szexuális bűn a saját tested ellen (is) hat.

"A megcsalás pl. nem MÁS teste elleni vétkezés?"

Azt is jelenti, de nemcsak a teste ellen vétkezel, hanem a teljes egységeteket (testi-lelki) rúgod fel.

"Vagy pl. ha egy olyan homoszexuális vagyok, aki cölebsz laikus, akkor pont a testi vágyaimat csalom meg az üdvösségért és erkölcsösségért."

Ezt nem igazán értem. Az önmegtartóztatás soha nem jelenti a testi vágyaid megcsalását, akár heteró, akár homoszexuális, akár pedofil stb. vágyról van szó. Jézus is önmegtartóztató életet élt.

2021. szept. 1. 22:21
 50/73 A kérdező kommentje:
Hogyhogy nem jelenti? Ha ezek nem testi vágyak, akkor mik?
2021. szept. 2. 03:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!