Muszáj járni akkor is a gyülekezetbe, ha ott nem fogadtak be és többször is megszóltak már és kibeszéltek?
Több könyv íródott már e témában, videókban számolnak be emberek hasonló tapasztalatokról.
A megmerevedett egyházi rendszerek nem alkalmasak szeretetkapcsolatok kialakítására, képmutatóvá tesznek a ceremóniák, szokások.
Többen a házi közösségekben találták meg a megoldást, kis léptékű megoldásokban.
Magyar nyelven is van pár irodalom, csatolom őket:
Az új reformáció: Házi gyülekezetek I. rész (3 részes)
Re valve: Recept és hozzávaló (5 részes)
utóbbi cikksorozat 2015-ben született,
érdekes visszacsatolás ugyanezen írótól 2 évvel későbbi cikke, tapasztalatairól, konklúzióról
Emberi dolog
Hová valósi vagy Budapest, vidék?
Előző vagyok, jelenleg én se járok gyülekezetbe. A gyülibe járás nem üdvösség feltétel. És vannak a testvérekkel való kapcsolattartás kötetlen formái is, baráti beszélgetés, levelezés, stb. Bibliát olvasni, imádkozni otthon is tudsz.
Én kifejezetten úgy éreztem, képmutatóbbá tesz a gyülibe járás, az erőltetett programok.
31# Nagyon köszönöm, el fogom olvasni. Amúgy vidéki vagyok.
32# Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam azon, hogy mit is érzek valójában és rájöttem, hogy félek a hívő emberektől, ugyanis szerintem és te is kb ezt írod, a közösséghez való csatlakozás kihoz az emberből egy megfelelési kényszert, hogy ne vesse ki a közösség és ilyenkor képes a nála gyengébbet bűnösebbnek mutatni, hogy ő nagyobbnak látszódjék, komolyabb hívőnek. Szerintem ez a képmutatás automatikusan jön az emberből, és itt mindenkire gondolok, magamra is és mivel személyenként eltérő, hogy ki mennyire tudja elviselni a mások kritikáját, változóan reagálunk.
Meg arra is rájöttem, hogy az egyik legnagyobb fájdalmat azzal okozta, hogy a hitemet kérdőjelezte meg. Mintha erőszak áldozata lettem volna, úgy éltem meg.
Érdekes lélektani téma ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!