Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor meghal az ember a lelke...

Mikor meghal az ember a lelke Isten elé áll?

Figyelt kérdés
Tudjuk hogy a test az meghal , vagy a koporsoba vagy urnába kerul. De halal pillanatban mi történik a lélekkel? Egybol vagy a menny vagy a pokolba jut? Vagy Isten ítélő széke ele all es utanna menny vagy pokol? Vagy micsoda? Meg kerem a JEHOVA TANÚIT ne valaszoljanak, ez Kzitus, meg Zizzi2019, nem vagyok jehovak véleményére kiváncsi. Katolikus reformatus baptista evangelikus válaszát varom. Koszonom
2021. febr. 25. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Sosem értem, a lelkem, a lélek vagyok én és testem van nem?
2021. febr. 25. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem áll isten elé. Először szellemként létezel tovább, spirituálisan fontos lehet látni, ki hogy reagál a halélodra. Utána haza térünk, de még emberi elménk lesz, csak már átjár isten végtelen egysége, szeretete. Itt egy spurituális élményen megyünk keresztül, ahol e magasabb létezésben le vonjuk a maradék következtetést az életünkről. Utána szellemé lényegülünk át, és folytatjuk a létet, majd választunk egy következő inkarnációt.

A pokol csak életek során lehetséges és csak az alsó dimenziókban. Halál után már nincs pokol, max szellemként, mielőtt haza térünk.

2021. febr. 25. 21:20
 3/9 anonim ***** válasza:
21%

Az ember maga az élő lélek. Ha meghal, a lelke, vagy is maga az ember hal meg.

A lélek nem halhatatlan: (Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

2021. febr. 25. 23:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, akkor az ember ítéletben részesül.
2021. febr. 26. 09:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Csak a feltámadáskor állnak a halottak Isten itélőszéke elé. Azért, higy testestől-lelkestől a gyehennába elvesszenek.

Jézus szernit félni kell a gyehennától azután is, hogy megöl valakit Isten, tehát hamis az a teória, hogy a gyehennában megszűnik a lélek:

Luk 12:5 De megmondom nektek, kitől féljetek: Féljetek attól, aki minekutána megöl, van arra is hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony, mondom nektek, ettől féljetek.

2021. febr. 26. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
59%

#2#: "Az ember maga az élő lélek. Ha meghal, a lelke, vagy is maga az ember hal meg.

A lélek nem halhatatlan"

Ez a Jehova tanúi zagyvaság már elég unalmas! Nagyon sok hasonló témában bebizonyosodott már igékkel alátámasztva, hogy az emberi lélek hallhatatlan! Elég csak arra gondolnunk, amikor Jézus azt mondta a bűnbánó latornak a kereszten, hogy aznap vele lesz a Pradicsomban. A bűnbánó lator testben meghalt a kereszten ám lélekben a Paradicsomba került.

Aztán a kérdés, hol volt Jézus lélekben a testi halála után? Prédikálta és hírdette az Isten Evangéliumát a holtaknak is és aztán az igazakat (fogylyokat) felvitte a Paradicsomba, Isten országába!

1Pt.4,6. Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.

Ef.4,8. Ezokáért mondja az Írás: Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek.

Nézzük mire hivatkozik a Jehova tanúja és mivel akarja alátámasztani az állítását!

Ez.18;4. Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; a mely lélek vétkezik, annak kell meghalni!

Mi a tény? Egyrészt az ember testben meghal (ez elkerülhetetlen). Másrészt Jézus szerint a gonoszok és hitetlenek örökké szenvedni fognak, az örök kárhozatra jutnak, a külső söétségre, ahol lesz sírás és fogcsikorgatás és szenvedés, mivel megváltatlanúl bűneikben haltak meg.

De olvassuk tovább Ezékiel levelét, mit mond az igazakról, akik igazságban halnak meg:

Ez.16;9. Az én parancsolatimban jár és törvényeimet megőrzi, hogy igazságot cselekedjék; ez az igaz, ő élvén él, ezt mondja az Úr Isten.

Ez.16;17. A szegényre nem veti rá kezét, uzsorát és kamatot nem vesz, törvényeim szerint cselekszik, parancsolataimban jár: az ilyen ne haljon meg atyja vétkéért, hanem élvén éljen.

19. És ti ezt mondjátok: Miért ne viselje a fiú az apa vétkét? Ám a fiú, törvény szerint és igazságot cselekedett, minden parancsolatimat megtartotta s cselekedte azokat: élvén éljen.

20. A mely lélek vétkezik, annak kell meghalni; a fiú ne viselje az apa vétkét, se az apa ne viselje a fiú vétkét; az igazon legyen az ő igazsága, és a gonoszon az ő gonoszsága.

21. És ha a gonosztevő megtér minden vétkéből, melyeket cselekedett, és megtartja minden parancsolatimat, és törvény szerint és igazságot cselekszik: élvén éljen, és meg ne haljon.

Ne értelmezzük már félre az ó szövetségi ikéket, és ne is használjuk fel tévesen azokat hamis állítások alátámasztására.

A hamisak és gonoszak és igazságtalanok elvesznek és az örök kárhozatra jutnak, az igazak pedig örökké élnek. (örök) Az "örök" magába foglalja a halhatatlanságot, az örök létet! Ezért örök az élet Jézusban, Jézussal és ezért örök a kárhozat is jézus nélkül!!!!

Jn.5,24. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

Jn.8,51. Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.

Jn.11,26. És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Mt.25,46. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Tehát az ember lelke örök! Soha nem hal meg, holott valójában testben mindenki meghal! Jézus nem a testről beszélt, hanem az ember lelkéről, tudati állapotáról!!!!!!

Röviden ennyi!!!!!

2021. febr. 27. 21:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Jn.11,25. Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
2021. márc. 1. 09:51
 8/9 anonim ***** válasza:
2Kor.5,10. Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.
2021. márc. 1. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért is idekotyogta a féloldalas "röviden ennyi" válaszát a tanú. Xd
2021. márc. 2. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!