Jehova Tanúi szülőkkel rendelkező fiatalok?
Kérek mindenkit csak és kizálólag olyan válaszoljon, akire ez igaz! Kívülállóként, pl mert van egy ismerősöm, akinek a szülei azok vagy mert rossz véleménnyel vagytok róluk ne írjatok kommentet, inkább tekerjetek tovább.
Anyukám Tanú, apukám támogatja őt ebben és minket is. Én és a tesóm tanulnányozzuk a Bibliát. Tudom, hogy ez az igazság, de vágyok a világba is néha, pl szívesen elmennék én is bulizni stb.
Ti hogy döntöttetek? Maradtatok az igazságban, vagy elmentetek a világba? Miért?
10
Nem értem a kérdést. Hogy hogy meddig megyünk el?
"A szüleim, nagyszüleim mind tanúk, bár édesapám nem nincs megkeresztelkedve, támogat minket ebben és ő is részt vesz a tanulmányozásokon, és közel áll a szervezethez.
Én maradtam tanú. Engem sose eröltettek semmire, én személyes meggyőződésből hiszem amit hiszek és megpróbálok mindig aszerint is élni.
Hogy hogy oldottuk mi az ilyesmit meg? Igen, én is szeretek bulizni, vannak világi barátaim és sok világi dologban részt veszek. A mi családunk, még az idős nagyszüleimet is beleértve liberális ilyen szempontból. Nagytatám körzetfelvigyázó volt, de soha nem csinált problémát ha én vagy fiatal korábán édesanyám bulizni ment vagy világi zenére táncolt. Szerinte nem ez teszi az igaz embert. Ha a szíved tiszta, a buliban sem tudják rossz irányba terelni, ha még nem tiszta, akkor akár a gyülekezetben is rossz útra térhetsz.
Nagyszüleim pl megemlékeznek a névnapokról és egyéb családi eseményekről, nem nagy ünnepléssel vagy éljenezéssel, de egy nagy családi vacsorát tartunk (amit amúgy is tartunk hetente egyszer) és szórakoztunk egy jót.
Remélem te is megtalálod az arany középutat és még tudsz maradni Jehova szolgálatában, anélkül, hogy fenntartásaid legyenek! :))"
Csillagos kamu beírás.
13
Tudtommal a tanúk bemerítkeznek, és nem keresztelkednek-
A bemerítkezett tanúk nem viselkedhetnek így ahogy leírtad,mert kiközösítés jár érte.Ezek szerint nem ismered a szabályzatukat, ami viszont furcsa, ha egészen a nagyszülőkig visszamenőleg mindenki tanú nálatok.
Ezért kamu a válaszod.
Kedves kérdező , beszéld meg inkább a szüleiddel .
14
Nem jár érte kiközösítés. Miért nem közösítettek ki minket? Ezek sztereotípiák... Senki nem közösít ki ilyesmiért. Javaslom, ne a hiaedelmeken indulj el.
Nagytatám, mint mondtam körzetfelvigyázó volt, akinek volt és van saját értékrendje, elvei. Nem ment szembe Isten törvényeivel, de nem is szakított olyan világi szokásokkal, amelyek nem rombolják a kapcsolatot Istennél és amelyek nem veszik el Isten imádatáról a figyelmet
Alapvetően a világi kapcsolatokat sem szereti isten. Mivel elhidegülhetsz istentől. Szóval az alapvető emberi kommunikáción kívül semmi más nem megfelelő. Ezt nem lehet bonyolítani azzal, hogy "de hát így meg úgy... nem szakítok vele de azért élek a világban is..."
A szervezetnek az a célja, hogy megszakíts minden komolyabb világi kapcsolatot, hogy egy esetleges kiközösítés esetén egyedül maradj és szarul érezd magad.
Erre nincs mentség, hogy "de hát én nem úgy barátkozok az emberekkel" meg ilyenek...
16
Mi nem hidegültünk el... Figyelj, nekem jó így, én büszke tanú vagyok és hűséges Jehovához, mégis élek szociális életet és jól érzem magam a bőrömben.
Nem, a szervezetnek nem ez a célja. Ne támadd a szervezetet, kérlek! Nem kell vádaskodni és ostobaságokat bemesélni.
Mi barátkozunk, sőt a családunkban kiközösített is van és mivel rokon, heti szintén ül az asztalunknál is. És? Mégsem szakadt ránk soha a mennyezet és senki nem mert szólni érte, mert azért megmondtuk volna.
Nezd, Isten nem a külsőségekre ad. Az, hogy szóba állsz egy emberrel vagy szórakozol, abban az esetben rossz, ha közben át tudja venni rajtad a hatalmat és kezd letéríteni Isten útjáról. De ha elég erős a hited és tudsz magadon uralkodni, semmi nem fog megrendíteni...
Vidiripi
"Tudom, hogy ez az igazság, de vágyok a világba is néha, pl szívesen elmennék én is bulizni stb.
Ti hogy döntöttetek? Maradtatok az igazságban, vagy elmentetek a világba? Miért?"
Ha tudod hogy ez az igazság akkor még is mi a kérdés?Akkor teljesen értelmetlen a kérdés hiszen nagyon jól tudod a választ!
- Még is mit vársz az ide íróktól, azt hogy adjanak neked engedélyt?
Nem! Ne menj bulizni de ha még is az a te döntésed lesz és nem másé!
És én nem vagyok Jehova tanúja!
De hívő ember vagyok!
Ha elmész bulizni akkor az azért lesz mert hajtanak a vágyaid és te nem akarsz igazán uralkodni rajtuk!
Miért nem apádtól kérsz segítséget ha már úgy is mindenben támogat titeket? Szerintem pontosan azért mert tudod hogy apád mit reagálna de neked az nem tetszene.
De ismétlem nyugodtan elmehetsz de az nem más döntése lesz hanem a tied kérdező!
Isten szerinted meg bűntetne érte ha elmennél bulizni?
Szerintem elmennék a világba, már csak azért is, mert a tetteimnek nem lesz következménye, sőt lophatok, csalhatok paráználkodhatok, mert nem lessz bűntetés, a halál után, úgyis elpusztulsz örök alvásban részesülsz, mi veszteni valód van? Vagy mi gondolkoztat el?
Az már rég rossz felekezet, amiben nem vagy biztos!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!