Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezzel most a katolikus apukám...

Ezzel most a katolikus apukám tegnap nem követett el bűnt, én viszont igen?

Figyelt kérdés

Tegnap apukám 3 szor evett és egyszer jól lakott, húst nem evett, de mákos gubát ette ami a kedvenc étele és ebédre jól lakott vele.

Én pedig egész nap nem ettem, lemondtam dolgokról pl. közösségi média, viszont vacsorára két kis szelet sonkát ettem.

2021. febr. 18. 07:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Pál megtérése után nem volt a törvény alatt. Ki hazudta ezt neked tanú?
2021. febr. 18. 17:13
 12/15 KZitus ***** válasza:

talán próbáld meg még egyszer elolvasni amit írtam - előítélet nélkül :-(

2021. febr. 18. 19:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha valaki farkaséhes, akkor kifinomulnak az érzékei. Szerintem Isten felé is. Pl. az őskorban, de még most is az őserdő lakosai éhesen mennek vadászni, sokkal szemfülesebbek.
2021. febr. 18. 20:07
 14/15 anonim ***** válasza:

#8: Kétféleképpen lehet az ember hívő: vallásosan vagy nem vallásosan. A nem vallásos hívő nem azonosul egy nagyobb közösséggel, annak előírásaival, elvárásaival. Ebbe értendő az, hogy:

- hisz Istenben, a maga módján;

- imádkozik a maga módján;

- olvassa a Bibliát, és azt saját magának értelmezi; és így tovább.

Vallásosan hívőnek lenni egy ennél mélyebb, nehezebb dolog, az előző példáknál:

- nem a magad módján hiszel Istenben, hanem a vallás által előírt módon, a vallás teológiájának, dogmáinak, stb. megfelelően;

- az előírt imákat imádkozza, az előírt rítusokban (persze emellett lehetnek személyes imái is), katolikusoknál például szentmiséken való részvétellel;

- a Biblia értelmezését főként a vallási elöljárókra bízza (persze azért saját maga, egyénileg is részt vesz benne); és így tovább.

Amikor Apukád böjtölt, akkor ő vallásosként böjtölt. Ő biztosan nem követett el bűnt. De azt hiszem, hogy te sem követtél el bűnt. A katolikus tanítás szerint bűnt ugyanis csak tudva és akarva lehet elkövetni. A kérdésedből úgy tűnik, hogy még utólag sem vagy benne biztos, hogy bűn volt-e. Akkor, feltételezem, közben sem tudtad, hogy bűn-e. És ha ez így van, akkor nem követtél el bűnt.

2021. febr. 18. 20:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Egyikőtök sem bűnözött.
2021. febr. 19. 12:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!