Hogyan illik szólítanom egy katolikus papot ha nem vagyok katolikus?
Figyelt kérdés
2021. febr. 17. 14:46
3/17 anonim válasza:
Akkor már Főtisztelendő Úr... A "tisztelendő" a kispap vagy a diakónus. A "tiszteletes" meg a protestánsoknál van.
De régebben is elmosódott a köznyelvben tisztelendő/főtisztelendő között a határ, ma meg már ritkán használják, inkább csak hivatalos formában.
Javaslom még a Plébános Úr/atya, vagy ha nem vagy biztos, hogy plébános-e, akkor csak a keresztnevén, hogy pl. Péter atya.
4/17 A kérdező kommentje:
# 3 Nem tudom mit jelent az, hogy plébános.
2021. febr. 17. 15:05
5/17 anonim válasza:
Megszólításnak,mi köze ahoz hogy nem vagy abban a felekezetben ?
Még egy 5-év éves gyerek,és tiszteletesnek szólítaná .
Egy szar keverő rabbit hogy szólítanál meg ?
7/17 anonim válasza:
Mi a neve? Lehet azon szólítani.
8/17 anonim válasza:
Ha nem vagy katolikus, akkor még anakronisztikusan is hat, ha "atyám"-ozod. Ha van valami rangja, akkor "... úr". Ezen felül nem is kell "dicsértessék"-kel köszönnöd (az csak a "klubtagoknak" kell), elegendő a "jó napot kívánok".
9/17 A kérdező kommentje:
Láttam egy filmet amiben a jezsuita papot valakit kétszer is atyámnak szólította és azt mondta rá a pap, hogy bizonyára katolikus mert atyámnak szólítja.
2021. febr. 17. 15:47
10/17 anonim válasza:
Ha valami dolgod van vele, legegyszerűbb udvariasan megkérdezned, hogy hogyan szólíthatod. Semmi baj nincs ezzel.
Jobb, mint hasadra ütve hangoztatni valami papi címet, miközben talán nem is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!