A vallásosok miért hivatkoznak mindig a Túlvilágra, hogy ott majd minden jobb lesz ?
Szerintem Terike néni, akinek 90 év merő szenvedés volt az élete, baromira nem nyújt majd vígaszt az állítólagos Paradicsom, ami lehet, hogy nem is létezik.
Nincs semmi bizonyíték rá, ellenben 90 éve merő földi Pokol volt.
Hát figyelj.. minden nap alvás előtt kérjél egy jelet egy rövid fohászban és két hét múlva vagy hamarabb ha őszinte vagy, lehet kapsz egy jelet vagy mit..
bár tudom ez a kérdés valláskritika, de rajtad múlik..
Egy próbát megér. Minden este annyi, hogy:
"Jézus és Mária, angyalok adjatok nekem egy jelet, különben nem hiszek."
Hát megbocsáss, de elég buta vagy Kérdező. A kérdésedben benne van a válasz is. Ha "Terike néninek" 90 év merő szenvedés volt az élete, szerinted mégis mi a búbánat nyújtana vigaszt, ha nem az, hogy "majd" jobb lesz? (Akármikor is legyen ez a "majd"). Reménynek hívják tudod. Ez mással is így van, nem tudom, feltűnt-e Neked, de az emberek soha nem azért kezdenek bele nehéz dolgokba, szar melóba, küzdelmekbe, stb. az életben, és nem azért folytatják akár egy életen keresztül, mert hú de jól esik nekik, hanem azt remélik, hogy majd az eredménye jó lesz.
Megjegyzem, enélkül az alapvető motiváció nélkül ágyból kikelni se nagyon lehet. Kérdezz meg erről egy depressziós embert egyszer, ha lesz lehetőséged.
Mert hiszik. Minden olyan mint mielõtt megszületünk. ABSZOLÚT ZÉRÓ.
Ezt régen azért terjesztették el, hogy mindent elfogadjanak és álomvilágban éljenek amíg a valóságban az egyház rabszolgái.
Szerinted miért írták bele a bibliába, hogy: "Aki engem meglát azonnal meghal."
Azért mert egy szervezetrõl van szó. Aki rájött hogy mi a valóság azt eltették lábalól, általában a programozottak. Elég volt eretneknek kikiáltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!