Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem szektás, valódi, történelm...

Nem szektás, valódi, történelmi egyházakhoz/felekezetekhez tartozó keresztények! Mi a véleményetek, a cionista szektásokról?

Figyelt kérdés
Itt, azokra gondolok (például a Hit Gyülekezete tagjaira), akik erőteljesen cionisták és "zsidó-imádók", annak ellenére, hogy kereszténynek vallják magukat. Ők azok, akik kiállnak az izraeli muszlimok és keresztények, főleg palesztinok ellen irányuló terrorizmus mellett (sokszor, még Izrael Állam létrejöttét is, úgy ünneplik, mintha egyházi ünnep lenne), izraeli zászlókkal járnak "misére"/"istentiszteletre" (nem tudom hogy hívják, de őszintén, szerintem leginkább szektarendezvény a megfelelő szó rá) és minimum 10-szer elmondják, hogy "Izráel népe, egy kiválasztott, felsőbbrendűbb nép." majd utána 50 "Hallelujah!"-t. A Hitgyüli, hivatásos business szekta, meg egyenesen arról prédikál, hogy "Ki ne ejtsd a szánod, hogy Palesztina!". Mi a véleményetek róluk? A kérdést, nem azért írom, mert antiszemita lennék, csak egyszerűen érdekel, mi a véleményük, azon keresztényeknek a "keresztény" cionizmusról, akik nem részesei, az ilyen egyházaknak. Szerintetek vállalható ez, úgy, hogy valaki kereszténynek mondja magát? Elítélitek? Egyetértetek vele? Én személy szerint teljes mértékben ellene vagyok, mivel nem értek egyet a cionizmussal és Izrael Állammal sem és rendkívül együttérző vagyok, azokkal a muszlim, illtve keresztény Izraelben élő testvéreimmel, akiket bárminemű atrocitás ért, a vallásuk miatt. Az Újszövetség, ezenfelül kimondja, hogy Istennek nincs választott népe, Istennek egyháza van, amihez a betéréshez, szívből kell követni Isten szavait, valamint Jézus, az apostolok és a szentek tanításait.

2021. febr. 16. 18:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Valóban képletesen kellene értelmezni azt, hogy zsidó nép?

Nézzük meg még egyszer az idézet bibliai verset:

"

Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.

Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert.

"

Itt Szent Pál apostol leírja, hogy izraelita, Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből.

Ez kb. olyan mint ha a Kérdező leírná, hogy Árpád magjából való, vagy Töhötöm nemzetségéből. Ami a magyaroknak Árpád, Előd, Ond, Kund, Tas, Huba, Töhötöm, az a zsidóknak Rúben, Lévi, Júda, József, Benjámin.

Tehát látható, hogy szó sincsen képletes értelmezésről, a Kérdező a Bibliával vitatkozik, amikor azt állítja, hogy Istennek nincsen népe.

Ugyanis a Biblia ezt világosan leírja.

A Kérdező által idézett másik igevers nem cáfolja ezt. Ha cáfolná, akkor ellentmondás lenne a Szentírásban, de ez nincs így!

Ellentmondás nincs, viszont a Kérdezőnek értelmezési problémái vannak a Szentírással kapcsolatosan.

2021. febr. 17. 12:58
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy rosszul értelmezem, a családomban van egy pap, egészen pontosan, apukám testvére. Ő mondta, hogy a zsidóság például a 10 parancsolatot is kötelességnek értelmezi, amit ha betartasz, Isten cserébe gazdaggá tesz. A kereszténységgel ellentétes mindenfajta üzlet, kapitalizmus vagy bármilyen pénz, mivel Isten se nem pénzzel, se nem semmivel nem fizet. Isten megfogalmazta az emberek számára ideális világ képét. Isten minden embert egy vérből valónak teremtett és minden ember Ádámtól és Évától származik, ezért egy olyan világot képzel el, amiben minden ember testvéreként gondol a felebarátaira. Kinek az érdeke az, hogy ne lopjanak, vagyis az emberek ne legyenek ellenségesek egymással? Az embereké, Isten, pedig az embereket, gyermekeiként szereti. A zsidóság, valósnak véli, az olyan bibliai példabeszédeket, mint Noé bárkája. Nagy valószínűséggel ennek sincsen semmi közvetlen valósága, fizikailag és biológiailag is elég nehéz lenne elképzelni... Képletesen viszont van! A régiek, ebben az esetben, többek között arra tanítják az utókort, hogy Isten mindig irgalmaz a jó lelkeknek és Isten mindig figyel a gyermekeire, azaz az emberekre.
2021. febr. 17. 15:23
 13/16 A kérdező kommentje:
Talán leginkább az igazságot ez alatt a kérdés alatt, a 6. válaszoló írta le: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. De ez csak az én és az egyház, melynek tagja vagyok, véleménye a dolgok tényállásáról.
2021. febr. 17. 16:12
 14/16 anonim ***** válasza:
64%
mármint a neked legjobban tetsző igazságot...
2021. febr. 17. 18:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Csak nem te is hitgyülis vagy?? :-D Hányadék az a szekta, Németh Sanya meg egy aljas, minden hájjal megkent bűnöző, akinek börtönben lenne a helye. És sok sikert a megvilágosodáshoz, mert ők valójában a Sátánt képviselik, Isten nem kér pénzt tőled és Isten nem politizál, pláne nem üzletel!
2021. febr. 17. 19:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Ja, és Isten nem fizet azért, mert a követője vagy és betartod amiket mond, ez csak az ilyen cionisták szerint van így. Isten, mindenképpen szeret téged, még akkor is, ha nem tartod be a parancsolatait, amiből mindent kizárólag az emberekért hozott/hoztak. Viszont Isten akkor boldog, ha a gyermekei felebarátai egymásnak és hozzá, valamint magukhoz méltóan élnek.
2021. febr. 17. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!