Keresztények szerintetek van reinkarnáció, lélekvándorlás?
Én feltétlen hiszem, hogy létezik reinkarnació.
Láttam Dobronay László halálközeli élmény videóját, és még több ahhoz hasonlót is, nagyon szavahihető. Szerintem nem ellenkezik Jézus tanításával.
Vidiripi
Hogyan egyezteted össze ezeket a dolgokat a feltámadással?
Nem egy történet van a Bibliában a feltámadásról. Jézus is támaszt fel halottat és a tanítványai is. Akik fellettek támasztva azok miről számoltak be?
12/ „Hogyan egyezteted össze ezeket a dolgokat a feltámadással?”
Van egy elképzelésem, de csak elképzelés, nem több.
Úgy, hogy a feltámadás az inkarnációval ellenkezőleg nem általlános jelenség, hanem csak ritka kivételeknek van félretéve. Azoknak akik elérték a tudatnak azt a színvonalát melyen végbemegy az, amit az evangélium színeváltozásnak nevez, melyen a halál elkerülhetővé válik. Nem válnak halhatatlanná, de egy nemes cél érdekében vállalják a halált, mint ahogy Názáreti Jézus tette.
Nekünk is egy ilyen színeváltozáson kell átmennünk, de előbb el kell érnünk a léleknek azt a minőségét, vagy az (ön-)tudatnak azt a színvonalát, és ahhoz az inkarnációk hosszú sorára van szükség, egy élet nem elegendő. Akkor testünk annyira átszellemül, hogy a halál elkerülhetővé válik, akkor vállalhatjuk a halált, hogy utána feltámadjunk.
Ha szigorúan vett katolikus keresztényt kérdezel, aki elfogadja az egyház dogmait, akkor reinkarnáció nem létezik.
Ha spirituális embert kérdezel, számára alapvető tétel az újjászületés. Ennyi, minden más csak magyarázkodás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!