Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten honnan származik?

Isten honnan származik?

Figyelt kérdés
Érdekes kérdés merült fel bennem. Aminek kezdete van véget is ér. És valaminek kell lenni hogy valami legyen. Az rendben hogy Isten teremtette a Földet, de Isten honnan származik? És az univerzumot, a bolygókat ki teremtette? Mert ilyenekről nem ír a biblia...
2010. aug. 16. 13:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Milyen fenntartásával? Nehogy azt mond , hogy azért van még világ mert isten létezik , a világ létrejött és azóta van de , ehhez nem kell egy óriási kéz ami fenntartja a Földet , hogy ne essen le mert kb ez ennyire hangzik hülyén...MOND MEG KONKRÉTAN HOL VAN A MENYORSZÁG MEG ISTEN!!!!!!! HA MEGMONDOD ELHISZEM , HOGY NEM VAGY TELJESEN FANATIKUS!!!!!! és ne ilyen hülyeséggel gyere , hogy nem tudjuk meg stb...mond meg..na gyerünk mond meg...szánalmas...nem tudod mit ...nem is érdekel xD
2010. aug. 17. 12:51
 22/29 anonim ***** válasza:
nem lehet megmondani, mert maga a kérdés rossz, hogy hol? helyileg nem meghatározható. ez olyan, mint pl a matematikában van 4.,5.,6. stb dimenzió, tehát létezik, de geometriailag csak az 1. 2. 3. dimenziót tudjuk definiálni. A többinek maximum "vetülete" van. Isten vetülete pedig bennünk emberekben van, mi testesítjük meg
2010. aug. 17. 12:54
 23/29 anonim ***** válasza:

12:51. :)

Nincs olyan hely hogy mennyország...nincs olyan alak, hogy Isten...:P

Isten a mindenség...te is, én is, az anyag is, ami megjelenik...a mennyország pedig egy állapot, amikor magadban érzed az egész univerzumot, tehát azzá válsz, minden tudással a birtokodban a teljesség és tökéletesség állapotában. Minden tudós titkos álma ez...:)

Nehéz ezt elsőre felfogni, mert korlátol téged a tér és idő érzete. :)

Az anyag fenntartásáról pedig csak annyit, hogy energiaadás nélkül semmi sem marad meg...szerinted egy pöttyös labda hogyan jelenik meg, hogy képes arra, hogy folyamatosan a pöttyös labda alakot produkálja? Mindent ki lehet fejezni energiában. Vajon miért? :)

Folyamatosan változik a világegyetem, a világ egy valamivé válás, mintsem megállapodott lét...az a bizonyos teremtés még mindig folyik, nem tudom feltűnt e, és erre írtam, hogy a világ működése fenn van tartva. :)

Utánad szóló egyébként szépen megfogalmazta. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 17. 13:08
 24/29 anonim ***** válasza:

Nekem speciális elméletem van (a környezetem azt mondja, hogy hülye vagyok, de nem baj):

Az anyag és energia megmaradás jelenleg ismert törvénye szerint, ezek "csak" átalakulnal, egyik a másikból és viszont.

A tudós elmélet az ősrobbanásból vezeti le, de ehhez nekem kell az ősreccs is - hiszen ahhoz, hogy egy pontban megtalálható legyen a "semmi", ahhoz sűrűsödnie is kellett - ennek a nyomait ma már/vagy még nem találjuk.

(Egy érdekes adalék: ma úgy tudjuk, hogy a legnagyobb sebesség a fényé: 300.000 km/sec, ami nem szárnyalható túl. Az Einstein féle relativitáselmélet egyszerű alakja:

E = m .c2, tehát ő eleve a fénysebesség négyzetével számolt - 90.000.000.000 km/sec - akkor, hogy is van ez?)

Istenként felfogható a teremtő energia is, de -

Isten az embert a saját képmására teremtette (akár szimbólikusan, akár ténylegesen), tehát ő is ember.

Földünk is lehet teremtett bolygó:

- naprendszerünkben a bolygók távolsága a naptól általában duplázódik és a Föld ebből a sorozatból "kilóg,

- Földünk 4,6 milliárd éve nem hűlt ki, tehát a belsejében nukleáris anyagnak kell lennie, ami lassan bomlik és hőt termel - valószínű "odahelyezték",

- élő bolygó: víz, élet - tehát "készítették",

- Isten a Biblia szerint mindíg arra biztatta az embert, hogy sokasodjon, szaporodjon (az első emberpárból, ma 6 milliárd!) - vajon miért,

- mikor kevés ember volt a Földön akkor az életkor kb 900 év volt, sokasodás után max 120 év.

Lököttségem:

Nálunk sokkal fejlettebb "technikával" rendelkező élőlény alkothatta a Földet és rajta bennünket is. Aminek, akinek lelke van - ami felfogható energiaként is - élete során lassan termelődik és amikor meghalunk az egész egyszerre, hirtelen felszabadul és "megtér Istenhez" (temetésen a pap azt monja a halottról, hogy lelkét visszaadta teremtőjének).

Lehet, hogy a Föld csak egy "közönséges" bioenergia termelő bolygó és mi is csak egy bioenergia tenyészet vagyunk?

Elgondolkodtató!

2010. aug. 17. 20:30
 25/29 anonim ***** válasza:

20:30. :)

Nagyon érdekes dolgot mondasz...de azt állítod, hogy Isten legyen a teremtő erő, vagyis kézzel megfoghatatlan úgymond "szellem". Hibás ötlet az emberből kiindulni, amikor a "képmására" dolgot vesszük alapul..."Isten képmására" tehát Istenből induljunk ki...vagyis az ember igazából teremtő erő, vagyis "szellem". Nem pedig fordítva, hogy valószínűleg, akkor Isten emberi...nem, nem. S ezzel átalakulhat a bioenergia gyár elképzelésed is. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 18. 10:31
 26/29 anonim ***** válasza:

10.30:

...igen fordítva is elképzelhető!

Ha Isten szellem (energia) akkor a föld porából megformázott ember, kapta a szellemet az orrán keresztül. A bibliában több helyen mondja(!) Isten, hogy az ember olyanná lett mint közülünk egy. Ez lehet az alkotó vágy kifejezése is - amiről te írsz. A vallásos válaszolók erre azt mondják, hogy nem kell szó szerint érteni a bibliában leírtakat, máshol meg arra hivatkoznak - akkor ki tudja megmondani, hogy mi a szimbolika és mi a valóság.

Egyébként a tudomány ma még csak az anyagból az energia készítést tudja. Ha megfejtjük az energiából anyag készítés képletét akkor szerintem eljutunk Istenhez is - ami "kézzelfogható" lesz!

2010. aug. 18. 12:43
 27/29 anonim válasza:
Semmiből, sehonnan, mivel nincs, és soha nem is volt! A Földön úgy alakult ki az élet, hogy nekicsapódott egy kisbolygó. Ennek hatására alakult ki a víz, és később az oxigén. Azt nem tudom megmondani, hogy hogyan keletkezett az univerzum, hiszen még nem tart ott a tudomány, ezért magyarázza azt az ember úgy, hogy van egy Isten nevű lény aki teremtett és szeret minket. Ennél még annak is nagyobb az esélye, hogy 5 milliárd éve, 10 millió fényévnyire kerültünk a földre baktériumok formájába. És amúgy is annyi vallás van a földön, miért pont a miénk lenne az egyetlen igaz? (Amúgy mindegyik hülyeség.) És a földönkívüli népeket ki teremtette? Mert nagy valószínűséggel, nem vagyunk egyedül ebben a végtelenül tág, és sokszínű univerzumban. Végre úgy néz ki, hogy lassan eljut a tudomány arra a szintre, hogy ezt egyszer és mindenkorra megcáfolja, hogy van Isten.
2011. márc. 26. 08:42
 28/29 anonim ***** válasza:
Zsidó land
2011. máj. 16. 14:27
 29/29 anonim ***** válasza:

Nna. Nem tudom, írták-e, mert nem olvastam minden választ.

Szóval ha elfogadjuk azt az axiómát, hogy Isten mindennek a teremtője, akkor Isten a mi világunkon kívüli valami (valaki). (Erre utal az ateisták kedvelt elnevezése is, a természetfeletti. Az egy más kérdés, hogy ők ezt kizárólag tagadó szóösszetételben hajlandóak a szájukon kiejteni, azzal érvelve, hogy a természeti jelenségek megmagyarázásához nincs szükség semmilyen természetfeletti valami feltételezésére. És ez mondjuk igaz is, nagy baj lenne, ha nem így lenne. De nem ez a kérdésed.)

Szóval ha Isten kívül van a világunkon, akkor a világban bármi nyoma, vagy lenyomata kb. annyira reprezentálja őt, mint egy (síknak tekinthető) falon egy lóbogár árnyéka a lóbogarat. Amin az emberek olyan jókat vitatkozgatnak (ne adj' Isten (ez micsoda képzavar!) háborúznak), csak istenképek halmaza, amit valami módon mi csináltunk magunknak. (Ajánlott megtekintésre ez a kis képsor: [link] ) Mivel Isten a világon kívüliségére tekintettel a világból nem látható, nem mérhető, a világbeli értelemmel nem képzelhető el stb., a tulajdonságaira, de főleg az időbeliségére (ami a fizika jelenlegi állása szerint is a világunkra jellemző tulajdonság, és _volt_ kezdete) vonatkozó kérdés értelmezhetetlen. És ha valahogy kapnánk rá választ, az is értelmezhetetlen lenne. (Kb. mintha az előbbi példabeli síkon élő valakiknek próbálná valaki elmagyarázni a tér három dimenzióját.)

2011. máj. 21. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!