Szerinted van Isten?
Figyelt kérdés
En hiszek benne, katolikus vagyok, voltam elso áldozó,, de a bibliaban nem hiszek tele van manipulálással, ilyeszgetessel, korlátokkal, félelemkeltéssel,, szerintem Isten szereti az embert, csak azt várja el Ne csaljon, ne lopjon, tisztelje az embertársait, legyen illedelmes. De az hogy tiltsa a hokizast meg a hazassag előtti szexet az mar szerintem kamu durva lenne .2021. febr. 1. 13:37
21/21 anonim válasza:
Igen, természetesen létezik Isten. Ne hallgass a sok ateistára.A Bibliát valóban átírták,minden vallás a maga hasznára. De ettől még nem kell elvesztenünk a hitünket. Már a bibliai időkben is manipuláltak, ezért küldte el Isten a fiát, Jézust. Ő eltörölte a sok régi zsidó törvényt (több mint 600) aminek a többsége lehet nem is Istentől származtak. Bármien furcsa is katolikusként ezt hallanod,de a 10 legfőbb parancsot is eltörölte (ne ölj,ne lopj,ne paráználkodj,stb.) Na és ott van még a sok bálvány,szent kép meg szobor,kerszt meg mi egymás,amit sok vallás imád,imádkozik hozzájuk,ez nagyon nagy hiba,mert csakis egyedül Istent szabad imádni,csak Ő hozzá szabad imádkozni. De ebbe most ne menjünk bele. Szóval a te kérdésedre a lényeg, hogy Jézus szerint két fontos törvény van,amit be kell tartanunk. Az első:szeresd és tisztelt Istent minden feltétel nélkül,teljes szivedből és teljes elmédből,csak őt imádd és csak hozzá imádkozz. A második: szeresd felebarátodat,mint önmagadat. Nos ez a második sokminden mást is magába foglal. Mert ha úgy szereted felebarátodat mint önmagadat,akkor nyílvánvaló, hogy nem ölöd meg,nem csapod be,nem veszed el,ami az övé,stb. Remélem hiszel Istenben és remélem elgondolkodsz ezeken. Ha még kérdésed lenne írj privát üzenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!