Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted van Isten?

Szerinted van Isten?

Figyelt kérdés
En hiszek benne, katolikus vagyok, voltam elso áldozó,, de a bibliaban nem hiszek tele van manipulálással, ilyeszgetessel, korlátokkal, félelemkeltéssel,, szerintem Isten szereti az embert, csak azt várja el Ne csaljon, ne lopjon, tisztelje az embertársait, legyen illedelmes. De az hogy tiltsa a hokizast meg a hazassag előtti szexet az mar szerintem kamu durva lenne .
2021. febr. 1. 13:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
67%

Tehát csak azt a szabályt követed, ami számodra elfogadható? Ezt nevezem vallásos embernek.

Nem létezik. Ha igen, bizonyítsák be végre.

2021. febr. 1. 13:38
 2/21 Dr.med.habil. Genya válasza:
77%

Nem.

Amúgy inkább vegyél egy helyesírásit, több hasznod lenne hosszútávon belőle, mint a Bibliából.

2021. febr. 1. 13:39
 3/21 anonim ***** válasza:
72%
Én nem hiszek semmiféle istenben, nincs szükségem ilyen kapaszkodókra. Az intézményesített vallásnál meg kevés undorítóbb dolog van a bolygón.
2021. febr. 1. 13:56
 4/21 anonim ***** válasza:
77%
Van, csak nem biztos, hogy olyan, amilyennek te gondolod.
2021. febr. 1. 13:56
 5/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, hogy van-e, viszont a vallásosságot ellenzem.
2021. febr. 1. 14:14
 6/21 anonim ***** válasza:
54%
Ha lenne és olyna lenne mint mondjak hogy végtelenül jó, akkor mindenki volgod lenne, nem lenne semmi rossz a világban...
2021. febr. 1. 14:51
 7/21 anonim ***** válasza:
23%
Igen. Hiszek Istenben.
2021. febr. 1. 15:36
 8/21 anonim válasza:
8%
Lehetséges, hogy van az ember felett álló (isteni?) hatalom.
2021. febr. 1. 17:57
 9/21 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem nincsen is, de van is. Csak akkor nincs, amikor szükség lenne rá, lásd, amikor baleset, haláleset, betegség, katasztrófa van, akkor hol a bánatban van?
2021. febr. 1. 19:29
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

Igen, hiszek benne, de nem csak passzívan hanem aktívan is élem a keresztények életét.

A kérdésed másik fele pedig meglepett.

Vajon Isten szavát a Bibliát minek tekinted?

Mert számomra egy olyan útmutató, ami elterel a világ magatartásától, felfogásától, és helyes utat mutat az életben.

Isten nem azért íratta le, hogy csak porosodjon a polcodon, és azért sem, hogy ne tartsd be amit kér.

A nemi életet, a szexualitást Isten, a törvényes házasoknak tartja fent, vagy is engedélyezi.

Ha Te ezt nem óhajtod betartani, akkor nem tartod be. Nem kamuból íratta le.

A házasságot mint intézményt, Ő hozta létre, és meghatározta miről szól.

Ha valaki házasság kötés előtt házas életet él, az már nem tisztán lép házasságra, tehát parázna. Semmibe vette Isten elrendezését, ezzel kapcsolatban.

2021. febr. 1. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!