Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szorongok mit tegyek?

Szorongok mit tegyek?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok. De regen jartam hit gyülibe ahol a pokol meg demonok ordog ilyenekkel ilyeszgettek azota is felek..... szerintetek letezik az ordog? Kerlek ne tegyetek at a vallas kategóriába mert ott csak fanatikusok fognak írogatni, azert irtam ebbe a csoportba. Szep estet mindenkinek
2021. jan. 31. 19:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen létezik, s nem csak iJesztegetnek vele. az iJesztőbb, ahogy írod.
2021. jan. 31. 19:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyesek most azt fogják írni, hogy létezik, mások azt, hogy nem, ki ki a saját meggyőződése szerint.

Igazából nem lesz támpontod, hogy kinek és mi alapján higgy, mivel van egy saját meggyőződésed, akármilyen ingatag is az.

Inkább onnan közelíteném meg a kérdést, hogy mit jelent számodra az ördög? Miben nyilvánul meg? Mi az, ami miatt tartasz tőle, vagy tartanod kellene tőle?

2021. jan. 31. 20:12
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Ha Isten velünk, ki ellenünk?
2021. jan. 31. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:
3as. Ha Isten ellenünk? Ki velünk?
2021. jan. 31. 21:08
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező.

Először is szeretném, ha megnyugodnál. Másodszor, Jézus szavai szerint is létező személy, hiszen maga a Teremtő, és a fia is beszélgetett vele, és ez leírásra került Isten Szavában a Bibliában.

Ez nem jelenti azt, hogy rettegni kell Tőle, hiszen Isten, vagy akár a fia Jézus is, sokkal nagyobb hatalommal rendelkezik, mint ez a gonosz.

Sajnos Sátán, sok angyalt eltérített Istentől, és bizony Őket nevezzük démonoknak.

Csillagfürt, az előttem szóló is leírta, hogy Isten velünk van, így nincs ellenségünk, ha bízunk benne, és tesszük azt amit Ő mond.

Jézust sem tudta befolyásolni, vagy maradandó módon ártani neki.

Mindig tekints Istenre vezetésért, mond el neki az érzéseidet, és kérd a segítségét, támogatását.

2021. jan. 31. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne szorongj.
2021. jan. 31. 21:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Jól írta az 5-ös, és igaza is van, hogy a Bibliában is benne van.

A félelem az ördögtől való, azt szeretné, ha rettegnénk. Te csak imádkozz, próbálj a jó Isten útján járni és minden rendben lesz! :)

2021. febr. 1. 09:43
 8/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha fáj a fejed, akkor vagy eltűröd, és várod magától megszűnik, vagy bekapsz egy fájdalomcsillapítót. Hát te is hasonlóan ehhez várj ameddig elmúlik a szorongásod, ha nem, akkor nézd meg a Biblia mit ír pokolról, a démonokról és Sátánról, és akkor gyorsabban elmúlik a szorongásod.

Miért a Bibliában kellene többet tudnod a félelmeid okáról? Mert Isten pontosan leír róla mindent, ami megmenthet a szorongástól. Pl. tudtad azt, hogy a démonok rettegnek Istentől? Ezt írja róluk:"Ugye hiszed, hogy egy Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és rettegnek." Jakab 2:19

Amikor Krisztus emberként itt élt a földön, tőle is féltek a démonok. Amikor kínoztak egy embert, Krisztus kiűzte belőle, akik így kiabáltak Krisztusnak:"A zsinagógában pedig volt egy ember, akiben démon, tisztátalan szellem volt, és ezt kiabálta: „Ah! Mit akarsz tőlünk, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Pontosan tudom, ki vagy: az Isten szentje!” Lukács 4:33,34

A Máté 4 fejezetének elején Krisztus azt is megmutatta hogyan szállhatunk szembe Sátánnal.

Szóval nyugodj meg, van segítséged...

2021. febr. 1. 18:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! Kaptál választ a kérdésedre az eddigi válaszok között?

Engem akkor szoktak eluralni a szorongások és aggódás, ha magamra figyelek Isten helyett. Isten jó, mindeható és gondunkat viseli. Ha az ég madarairól és a mező füvéről is gondoskodik, akkor mennyivel inkább rólad, aki sokkal fontosabb vagy? Ha minden gyermekéről még azt a lénygtelen dolgot is meg tudja mondani, hogy hány darab hajszála van, akkor hogy ne törődne az ennél sokkal fontosabb dolgaiddal?

Valószínűleg a Hit gyülekezete nem volt egy jó hely számodra. Úgy vettem észre, hogy oda nagyrészt elég beképzelt emberek járnak. De mind a beképzeltségnek, mind a szorongásnak az oka az önmagunkra figyelés Isten helyett. Csak a beképzelt a saját jó tulajdonságain gondolkodik, túl biztonságosnak látja a világot és a helyzetét, a szorongó meg a saját rossz tulajdonságain agyal és az élet kiszámíthatatlanságán. Az élet tényleg kiszámíthatatlan, nekünk embereknek, de nem Istennek, aki mindent előre tud, és bármit meg tud akadályozni, amit akar.

Jó lenne arról is írni, hogy aki elnyerte a megváltást, abban megnyugodhat, és biztonságban érezheti magát Isten szeretetében és Isten családjában. Csak jelenleg erről azért nem tudok írni Neked, mert nem tudom, hogy te megtetted-e azokat a dolgokat, amelyek szükségesek, hogy téged Isten elfogadjon. A Biblia ugyanis leírja, hogy mi szükséges ehhez.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy megváltott vagy-e vagy sem, akkor ennek mindenképpen járj utána. Ha akarod, én meg tudom mutatni, hogy mit tanítottak nekem erről a Bibliából, és aztán eldöntheted, hogy ez neked is logikus-e, és elhiszed-e vagy sem.

üdv Stefán

2021. febr. 1. 20:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Nincs pokol.
2021. febr. 9. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!