A biblia át van írva, hozzá van toldva?
"Nem tartod Isten képesnek arra, hogy az általa leíratott könyvét megőrizze az emberek számára napjainkra is"
Zitus!
Képes...
csak nem tette meg.
És ezt te is jól tudod!
30-40 % a torzítás mind az ószövetségi, mind az újszövetségi részben egyes szakértők szerint.
Talán a mohamedánok is pont ezért támadják, mert bár Jézust elismerik, a Bibliát már túlságosan meghamisítottnak tekintik.
Igen, az a különbség kettőnk között, hogy én nem csak elhiszem, hogy képes, de meg is bizonyosodtam erről. Minden benne van ma is, ami a megmenekülésünkhöz szükséges, ami oly közel van már - a Biblia szerint!
"És ezt te is jól tudod!" - azt tudom meggyőződéssel, amit feljebb írtam. De ez az én meggyőződésem. Neked a sajátodra lenne szükség alapos kutatás után.
Az a helyzet, Zitus, hogy jól tudjuk: a Biblia megváltozott.
Az első leírása óta, ami 400 körül történt, már nem olyan nagyon, inkább kivágtak egy csomó mindent belőle, meg időnként valamelyik apostol nevében beleírtak - viszont előtte, amikor szájhagyományként terjedt, nagyon is sokat változott.
Illetve, amit még tudunk, hogy pl. Pál teljesen átértelmezte Jézus szavait.
TEHÁT azt tudjuk, hogy igenis, SOKAT változott Jézus óta. Jézus NEM ezeket mondta.
Plusz: te, mint jehovás, egy teljesen átírt Bibliát nézel, ami már alig emlékeztet az eredetire.
Ha TE ezek után MÁST mondasz - akkor nem mondasz igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!