Mondod te, aki még a Bibliát sem ismeri és verset sem tud keresni a Bibliából 😂😂😂😂😂
De azért naponta ír ki ostoba kérdéseket, hogy be tudja másolni az ördögtorony odatartozó tanítását.
"Mondod te aki meg a Bibliát sem ismered"
Te,nem ismered mert nem érdekel.
Tégedet az érdekel,hogy komolytalanul támad azt aminek vallod magad.Ez pedig nem,hogy a felebarátodat nem szereted hanem meg magadat sem fogadód el.
(18-ra):
Kételkedésed számomra érthető. A Szentírás magyarázata bizony egy nehéz téma, s mondhatni majd 2000 éves. Ugyanakkor az utóbbi évszázadban a teológia sokat fejlődött, és létrehozta az "exegézis" tudományát. Ezzel kapcsolatban komoly elmék fáradságos munkájával igyekeznek az írásnak minden elemét egymással is összhangba hozni. Tehát nem önkényes megállapításokat tesznek, mint az sokan - a Bibliát kezükbe véve - megtesznek, hanem olyan értelmezést tulajdonítanak minden szavának, hogy azokból ne következzen be ellentmondás. Ezt a - valószínűleg egyetlen - értelmezési módot lehet nevezni "Isten szavának", minden mást pedig - mivel előbb utóbb ellentmondást szül - hamis értelmezésnek. Sajnos ez utóbbiból rengeteg van, s majdnem mindenki megkísérli, majd - gyenge hittel - sokan kijelentik: "ellenmondásra jutottam, tehát a Biblia nem lehet Isten szava". Mások meg elfogadják a téves értelmezés egy-egy változatát, nem törődve, (vagy fel nem ismerve) a kikövetkeztethető ellentmondással.
Könnyű kijelenteni valamilyen fáradságosan (és nagyon sokak által létrehozott) munkáról, hogy nem igaz, vagy eltér attól, amit egyénileg gondolunk, ám ez nem egy demokratikus döntés eredménye, hanem kutatómunka következménye, rengeteg hozzá tartozó okfejtéssel.
Amit egyrészt leírtam az Atyáról, a Fiúról, és a Szentlélekről, az mind-mind nem saját kútfőből ered, hanem nagyságok elismert következtetései, és persze történelmi adatok.
Ez azonban nem igaz arra, amit az utolsó bekezdésekben említettem a szétválaszthatatlan háromság illusztrálására. Ugyanis - és ezt jeleztem is - NEM az Istent, annak háromságosságát magyaráztam, hanem azt a tényt, hogy a világban találunk még példákat arra, amikor valamit, amit egynek tartunk, hogyan lehet emellett mégis háromként értelmezni. Tehát nem állítottam, hogy az Isten "kvark", vagy hogy az Isten nem más mint maga a "kauzalitás" (ám azt, hogy az utóbbi az anyagi világhoz tartozó, de nem anyagi jelenség, azt sokan elismerik, és az ateisták felé szóló cáfolatok részeként ismert).
Mellékesen pedig ami a hozzászólásomat (s reagálásodat) követte, azt nagyon jól magyarázza ez a - valójában nem ide való - előadás lényege:
https://www.youtube.com/watch?v=Gn34XJhSNSk
Véleményem szerint egyébként minden Istennel kapcsolatos kérdés, vagy bizonytalanság egyúttal egy útkeresés is, még a legvadabb ateisták részéről is. Ők is az Istent keresik, s tagadják annak az Istennek a létét, amelyet annak képzelnek. S igazuk is van! Az Isten nem olyan. Abban az Istenben a mélyen hívő keresztények sem hisznek.
S tudni kell, a kereszténység valamiben nagyon különbözik a többi vallástól. Ez nem egy teljesen letisztult, végleges hitű vallás. Állandóan fejlődik, mind az addigi értelmezések pontosításában, mind új összefüggések felfedezésében, s ennek soha nem lesz vége, akár csak a természettudományok esetében. És ténylegesen felnőtteknek szóló vallás, és sokkal összetettebb mint gondolnánk.
Minden vele kapcsolatos kérdés fontos, és fontos minden - a válaszokat követő - reagálás is, így a tiéd is, mely a te oldaladról szemlélve érthető is. Talán elsőként azt kellene megérteni az Istent keresőknek, hogy az Ószövetség értelmezési módja merőben eltér az Újszövetségtől. S egy nagy munka eredménye az, hogy a róluk való tudásunkat megszerezve megértsük a lényegét. Ez mindenkivel így van.
S ebben neked is sok sikert kívánok!
23.Értelmes és tiszteletre méltó a hozzászolásod amikor intelligens módon leírod a nézetedet,van amivel egyetèrtek de bőven van amivel nem.Ugyan te írtad,hogy mindenkinek nem ugyanaz a megértése és én meg hozzáteszem a hite.
De jó volt elolvasni egy olyan hozzászolást amiben nem látok gyülöletet.
Nem tudom mennyire hiszel Istenben és a szavában de példaértékü vagy a keresztény ember részére"viselkedés"szempontjából is.
A keresztény tanítás és gyakorlat szerint Jézus és Isten ( az Atya) ugyanaz a személy és egyenrangúak!
Sőt !!! Sok gyülekezetben még ezt is túllépik, és Jézust magasabbra helyezik, mint az Istent. ( Vagy szinte elfelejtik, hogy Isten is van, és egyedül Jézust teszik a helyére !)
Erről mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!