A keresztények mit gondolnak a halálbüntetésről?
"nincs elrettentő ereje? Ez szerintem nem igaz, a kimutatások szerint nagyon is van", de ha azokat is félreteszed, és csak józan paraszti ésszel átgondolod, hogyha te bűnözésre adnád a fejed, valószínűleg jobban meggondolnád, hogy mit cselekszel, mert akár az életed is rámehet. Nem hiszem, hogy azonos lehet az a két szituáció például, hogy balhéban megölsz valakit, és jelenleg maximum kapsz pár/ jó pár évet, vagy hogy tudatában vagy annak, ki is végezhetnek, ha olyat teszel. Én nem tudom elképzelni, hogy ne lenne bizonyos szintű elrettentő hatása, még ha nem is mindenkinél.
És hogy egyébként mi a véleményem a halálbüntetésről?
"nincs elrettentő ereje? Ez szerintem nem igaz, a kimutatások szerint nagyon is van"
ööö... nem. A "kimutatások" (itt biztos a kutatásokra gondoltál) szerint nincs. Ha lenne akkor a halálbüntetést tartó országokban arányaiban kevesebb lenne az ilyen jellegű bűntény.
Őszintén szólva tényleg úgy gondolom, hogy vannak emberek akik a bűneikért halált érdemelnek, de szerencsére nem én döntök ilyesmiről, és nincs is jogom igazából ítélkezni, mert csak Istennek van joga hozzá. Egyébként is ölni bűn, tehát végre sem lehetne hajtani a büntetést egy másik bűn elkövetése nélkül.
Meg aztán ha valakit megölnek akkor elveszik tőle az esélyt, hogy őszintén megbánja amit tett.
Nincs az ember azon az erkölcsi szinten, hogy egy másik ember felett ítélkezzen, te sem, én sem, mások sem, az államot pedig szintén nem lehet felhatalmazni ilyesmire, ha csak egy vissza élés történne az is túl sok lenne.
Helytelen, és remélem nem fogják bevezetni. Semmi mást nem lehet elmondani róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!