Mit tegyek, ha függő vagyok egy bűnre?
Biblia és tudomány: a Teremtés könyve és az evolúció
Náray-Szabó Gábor
Keress rá
Ádám és Éva létezhetett. A tudósok úgy nevezik őket, genetikai Ádám és mitokondriális Éva. Őket röviden úgy definiálhatnánk, mint minden ma élő férfi és minden ma élő nő utolsó közös őse.
A genetikai Ádám volt az az afrikai férfi, akinek az Y kromoszómája töretlen láncolatban öröklődött tovább - a szám vitatott - 125-135-156-209 ezer évvel ezelőttről. Bármennyi is a szám, a genetikai tényeken nem változtat. Nem az első férfi volt a földön, de az a férfi volt, aki szerencsés módon hordozta azt a genetikai információt, ami a mai napig tovább öröklődve fennmaradhatott.
A mitokondriális Éva sem az első nő volt a földön, hanem az az utolsó közös nőnemű ősünk volt, akitől a mitokondriális DNS egészen napjainkig töretlen vonalban tovább öröklődhetett.
Közös őseink tehát nem ugyanazok, akikről a Biblia mesél, csupán az az összecsengés, hogy a genetikában is megállapítható egy nő és egy férfi, akiknek a genetikai információi még a mai napig is kimutathatók bennünk
Te kezdted az egészet :D Én csak említettem férfi neveket... :P Hiába minden kedves materialista, én akkor is hiszem Ádámot és Évát, Édenkertet, bukást, eredendő bűnt. Így sokkal értelmes a kereszténység =)
Isten adni fog örök életet ha hiszek neki
Tudomány nem tud adni örök élet, pláne nem ha elhiszem az evolúciót.
A mese pedig nem mese...
A mesék többsége komoly igazságokat közvetít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!