Mit tegyek, ha függő vagyok egy bűnre?
Ugye tudod, hogy a Biblia nem lapos földre utal? És aztán ha Ádám nem létezett volna, akkor Krisztus váltságáldozatának egyáltalán nem lenne értelme.
Ha valaki elveti, vagy jelentéktelennek állítja be az Ádámról és Éváról szóló beszámolót, a dominóelv alapján számára a Bibliának szinte az összes fő tanítása megdől! * Az ilyen gondolkodás megválaszolatlan kérdések sorához és alapok nélküli hithez vezet. A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Biblia újra és újra valós személyekként mutatja be Ádámot és Évát, nem pedig mitikus alakokként
Nem sikerült megérteni, de mint írtam, Ádám és Éva története egy metafora
Ajáott irodalom: Biblia és tudomány: a Teremtés könyve és az evolúció
Náray-Szabó Gábor
Átirányítási figyelmeztetés
Az oldal, amelyen tartózkodott, érvénytelen webcímre próbálta átirányítani a böngészőjét.
Ha nem kívánja megnyitni az oldalt, visszatérhet az előző oldalra.
Not Found
The requested URL /feltoltes/Biblia%20es%20tudomany.pdf&ved=2ahUKEwjvr9KO6LfuAhVRpIsKHS42ADsQFjADegQIDBAB&usg=AOvVaw0zhaLsx8xqBilrDT1d2PCH was not found on this server.
Apache Server at szit.katolikus.hu Port 80
Amúgy:
1) Ádám és Éva története nem történt meg a valóságban, hiszen Ádám és Éva az evolúció szerint nem létezhet, nem létezhetett, nem volt első emberpár. Metaforikus.
2) Ha Ádám és Éva nem létezett, nem történt meg az eredeti bűnbeesés.
3) Ha nem létezett a eredeti bűnbeesés, nincs eredendő bűn.
4) Jézus eljövetelének állítólag az oka a bűnbeeséstől való megváltás volt, viszont ez a bűnbeesés nem történt meg.
És hiába próbálod rám erőltetni a vak Darwinizmust, nem fog menni! Én Istennek hiszek, minthogy a vak evolúciónak!
Amúgy ennek örülök amit írtál kérdező. Itt van az egyik oldal ami megbízható. Ugyanolyan szövegeket ír, mint az origo és az index. Véleményem szerint.
Szerintem csak a naturalista tudományos teremtményeknek nem tetszik a hívő leírás. Mert szerintük ez áltudomány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!