#12#: "Az hogy hiányzik az anya.".
Valójában nem hiányzik, csak éppen nem anyának hívják. Ha anya lenne, akkor 2 Istenről lenne szó (Apa és Anya), de ugye Isten csak 1 van.
Tehát létezik egy szellemi tudati létállapot (Isten) akiben fenn áll az egész teremtett világ. Istenből vált ki (született) Jézus az Úr Angyala, Aki által teremtett mindeneket az Isten, Aki aztán később testet öltött és leszületett a földre. Ő Jézus. Isten kijelentette magát, kinyilatkoztatta magát, azaz testet öltött Jézus személyében! A Szent Szellem pedig az összekötő mindent egybeszerkesztő kapocs Isten és Jézus között, Jézus és hívő keresztény emberek között.
Lk.17,21. Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
Jn.1,4. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
Jn.4,14. Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.
Jn.6,56. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.
Jn.10,38. Ha pedig azokat cselekszem, ha nékem nem hisztek is, higyjetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhigyjétek, hogy az Atya én bennem van, és én ő benne vagyok.
Jn.14,10. Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
Jn.14,11. Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.
Jn.14,17. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
Jn.14,20. Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.
Jn.15,4. Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.
Jn.15,5. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.
Jn.17,21. Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.
Jn.17,23. Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, a miként engem szerettél.
Remélem sikerült vázolni, hogy mit is jelent a Szentháromság. Atya Fiú Szent szellem! Jézus bennünk, mi Jézusban és így együtt az Atyában!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!