Volt istenélményetek vagy deszakralizációval kapcsoaltos élményetek?
nekem igen:
- Jézus és a próféták skizofrének
- Mária hűtlen volt (szüzen fogantatás nem volt)
- az egész szent-véletlenek sorozata (Az egész biblia)
- csodák csak természeti jelenségek az égő csipkebókkora is van tudományos magyarázat.
- a megváltás csak szimbolikus filozofikus és túlmagyarázott- már akkoriban is misztérium volt.
- A biblián kívül nincs történelmi forrás ami említi Jézust (Tacitus, Josephus Flavius is csak nyomokban beszél róla stb)
- csodák nincsenek, életünk (még) véges és itt élünk egy a semmiben lebegő golyón. Valószínűleg az édenkert is egy termékenyebb terület lehetett, ami kiszáradt. Noé bárkája szimbolikus, az özönvíz meg a boszpurusz átszakadásának történelmi lenyomata, vagy egy több ezer éve történt közel keleti cunamié.
Ezekre mind magam jöttem rá, közben kiderült számomra hogy a bibliakutatás már jó régen foglalkozik ezzel.
Az én istenem nem tudom ki, de kozmikus isten. Ki földönkívülieket is teremtett nem csak embert - ha már istenről beszélünk. A biblia nem beszél dinoszauruszokról sem, holott léteztek. Pál egy meteortól tért meg és epilepsziás-skizofrén is volt.
Római katolikus voltam/vagyok mert kulturálisan annak tekintem magam, tetszik a szertartás a díszlet, a katolikus brend - de minél többet tudok a témáról annál kevésbé tudok hinni. Leginkább a mester és margaréta Jézusa áll hozzám a legközelebb.
Ezek nekem személyes élményeim és következtetéseim. Ettől persze tetszik a "szent" történet egy bizonyos szemszögből.
- Mária hűtlen volt (szüzen fogantatás nem volt)
Ezt csak a Sátán súgta a füledbe. Négy evangélium négy különböző ember állította. Te 2000 év után ezt felülirod.
- az egész szent-véletlenek sorozata (Az egész biblia)
Szent véletlen nincs. Te találtad ki. Vegyük egy közelmúlt eseményét. Bár nem Biblia. Véletlen Pio Atya stigmája? Véletlen hogy romolhatatlan lett a teste?
- csodák csak természeti jelenségek az égő csipkebókkora is van tudományos magyarázat.
A jézusi csoda mindannyiunk hitében rejlik. Ak erősen szeretne valamit, hisz abban hogy megtörténik, az meg is fog történni, mert a hit csodákra képes, müködik az erős hit? Igen müködik. Ez nem jött le amikor olvastad az evangéliumokat?
- a megváltás csak szimbolikus filozofikus és túlmagyarázott- már akkoriban is misztérium volt.
Valóban nem értették de nem olyan nehéz megérteni, hogy az áteredő bűn zsoldja a halálból mentett ki minket Krisztus. Mert ugyan testünk meghal, de lelkünk tovább élhet ugyanavval az identitással ami a földön volt. Az tényleg misztérium, hogy a Krisztus előtti jó emberek lelke mikor támadt fel. De Krisztus halála pillanatában sok ember lelke jelent meg. (Evangéliumban)
- A biblián kívül nincs történelmi forrás ami említi Jézust (Tacitus, Josephus Flavius is csak nyomokban beszél róla stb)
A Korán viszont rengetegszer említi Mária fiát! Ez azt is jelenti hogy elfogadták, hogy földi apa nélkül született, mert nincs olyan az arab nyelvben hogy egy fiút az anyja alapján neveznek el. Nagyon erős férfi uralom van, a leszármazottakat csakis az apa után neveznek el. Talán ezért sem jó hogy saját magad találod ki, így saját tévedésed sorozatában maradva hitetlenkedsz. Olyan vagy mint akinek rossz pásztora van, mert a jópásztor utána megy az egyetlen eltévedt juháért és visszahozza. Keress egy másik papot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!