Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Volt istenélményetek vagy...

Volt istenélményetek vagy deszakralizációval kapcsoaltos élményetek?

Figyelt kérdés

nekem igen:

- Jézus és a próféták skizofrének

- Mária hűtlen volt (szüzen fogantatás nem volt)

- az egész szent-véletlenek sorozata (Az egész biblia)

- csodák csak természeti jelenségek az égő csipkebókkora is van tudományos magyarázat.

- a megváltás csak szimbolikus filozofikus és túlmagyarázott- már akkoriban is misztérium volt.

- A biblián kívül nincs történelmi forrás ami említi Jézust (Tacitus, Josephus Flavius is csak nyomokban beszél róla stb)

- csodák nincsenek, életünk (még) véges és itt élünk egy a semmiben lebegő golyón. Valószínűleg az édenkert is egy termékenyebb terület lehetett, ami kiszáradt. Noé bárkája szimbolikus, az özönvíz meg a boszpurusz átszakadásának történelmi lenyomata, vagy egy több ezer éve történt közel keleti cunamié.

Ezekre mind magam jöttem rá, közben kiderült számomra hogy a bibliakutatás már jó régen foglalkozik ezzel.

Az én istenem nem tudom ki, de kozmikus isten. Ki földönkívülieket is teremtett nem csak embert - ha már istenről beszélünk. A biblia nem beszél dinoszauruszokról sem, holott léteztek. Pál egy meteortól tért meg és epilepsziás-skizofrén is volt.

Római katolikus voltam/vagyok mert kulturálisan annak tekintem magam, tetszik a szertartás a díszlet, a katolikus brend - de minél többet tudok a témáról annál kevésbé tudok hinni. Leginkább a mester és margaréta Jézusa áll hozzám a legközelebb.

Ezek nekem személyes élményeim és következtetéseim. Ettől persze tetszik a "szent" történet egy bizonyos szemszögből.

2021. jan. 19. 17:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Orvos látott már?
2021. jan. 19. 19:26
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Melyik ezek közül a te "istenélményed"?
2021. jan. 19. 19:28
 3/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, sokszor trollkodom én is, de ne itt vezesd le az önérzetű igazságra való hajlamod, mert a tied is egy szubjektív nézőpont.:)
2021. jan. 19. 20:48
 4/12 anonim ***** válasza:
22%
???? Élmények otthoról fiam?
2021. jan. 20. 00:54
 5/12 anonim ***** válasza:
56%
Elmemtek otthonról?? *
2021. jan. 20. 00:57
 6/12 anonim ***** válasza:
22%
Elmentek otthonról? *
2021. jan. 20. 00:57
 7/12 anonim ***** válasza:

3

"sokszor trollkodom én is"

és miért?

2021. jan. 20. 09:45
 8/12 anonim ***** válasza:

MAGADTÓL jöttél rá arra, hogy

"A biblián kívül nincs történelmi forrás ami említi Jézust"

és hogy

"Pál egy meteortól tért meg és epilepsziás-skizofrén is volt"

??

2021. jan. 20. 09:50
 9/12 anonim ***** válasza:
hallgass a lelkiismeretedre.. az a jó ami nyugalmat ad..
2021. jan. 20. 11:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Ezek tények, nézzetek utána.
2021. jan. 20. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!