Volt istenélményetek vagy deszakralizációval kapcsoaltos élményetek?
nekem igen:
- Jézus és a próféták skizofrének
- Mária hűtlen volt (szüzen fogantatás nem volt)
- az egész szent-véletlenek sorozata (Az egész biblia)
- csodák csak természeti jelenségek az égő csipkebókkora is van tudományos magyarázat.
- a megváltás csak szimbolikus filozofikus és túlmagyarázott- már akkoriban is misztérium volt.
- A biblián kívül nincs történelmi forrás ami említi Jézust (Tacitus, Josephus Flavius is csak nyomokban beszél róla stb)
- csodák nincsenek, életünk (még) véges és itt élünk egy a semmiben lebegő golyón. Valószínűleg az édenkert is egy termékenyebb terület lehetett, ami kiszáradt. Noé bárkája szimbolikus, az özönvíz meg a boszpurusz átszakadásának történelmi lenyomata, vagy egy több ezer éve történt közel keleti cunamié.
Ezekre mind magam jöttem rá, közben kiderült számomra hogy a bibliakutatás már jó régen foglalkozik ezzel.
Az én istenem nem tudom ki, de kozmikus isten. Ki földönkívülieket is teremtett nem csak embert - ha már istenről beszélünk. A biblia nem beszél dinoszauruszokról sem, holott léteztek. Pál egy meteortól tért meg és epilepsziás-skizofrén is volt.
Római katolikus voltam/vagyok mert kulturálisan annak tekintem magam, tetszik a szertartás a díszlet, a katolikus brend - de minél többet tudok a témáról annál kevésbé tudok hinni. Leginkább a mester és margaréta Jézusa áll hozzám a legközelebb.
Ezek nekem személyes élményeim és következtetéseim. Ettől persze tetszik a "szent" történet egy bizonyos szemszögből.
3
"sokszor trollkodom én is"
és miért?
MAGADTÓL jöttél rá arra, hogy
"A biblián kívül nincs történelmi forrás ami említi Jézust"
és hogy
"Pál egy meteortól tért meg és epilepsziás-skizofrén is volt"
??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!