Arra vagyok kíváncsi, hogy mi a legjobb magyarázat az üres sírra? És mi a helyzet az apostolokkal? Nem csak a kereszténység nevében haltak meg, vannak más vallások is ahol meghaltak, mert úgy hitték.
A tudományos igazság megint más fogalom. Az evolúció tudományos igazság. Nem tudom, lehetséges-e olyan, hogy irányított evolúció. Nem értek a témához, ezért ebben nem foglalok állást.
De miért fontos, hogy az anyagi világ jelenségei hogy jöttek létre? Engem inkább a tudat érdekel...
16:
Dehát nem is volt még egyház, amikor az evangéliumok íródtak. A mormon könyvét nem ismerem.
Az a helyzet, hogy semmilyen világi hatalmat nem várhattak a korai ketesztények, csak büntetést, ugyanis üldözöttek voltak. Ez nem kétséges. Lelki megnyugvást igen, de arra egyszerűbb történetet is találhattak volna, mint Jézusét.
24:
Szerintem is, az ateisták azért nem félnek a haláltól, mert nem gondolnak rá, elterelik a saját figyelmüket róla. Amíg valaki fiatal, egészséges, sikeres,addig ez könnyű.
A hívők, akik félnek, azoknak meg nem elég mély a hite.
"A hívők, akik félnek, azoknak meg nem elég mély a hite."
Nem, ez inkább fordítva van, akinek mély hite van, az nem fél a haláltól. Az meg, hogy a teljes megsemmisülés lehetőségétől fél-e valaki, nem annyira hit kérdése. Esetleg annyiban, hogy aki nagyon fél ettől, az próbál a hitben menedéket keresni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!