Arra vagyok kíváncsi, hogy mi a legjobb magyarázat az üres sírra? És mi a helyzet az apostolokkal? Nem csak a kereszténység nevében haltak meg, vannak más vallások is ahol meghaltak, mert úgy hitték.
Hát igen, az evangéliumok. Bizonyítékok ezekre amiket írtál?
Ha én írnék egy könyvet mint a Biblia, és azt is beleírnám, hogy feltámadt stb... akkor 2000 év múlva fogják hinni erre, hogy ez az igazi Biblia. Na érted ezt az elméletet. Mit gondolsz?
11:
Bizonyíték nyilvánvalóan nincs semmire. Azt érdemes inkább megvizsgálni, mi okuk lehetett az íróknak így megírni az evangéliumokat, ha hazugság az egész. Mi érdekük fűződött hozzá? Ha csak meseszerű mende-mondák lettek papírra vetve, hogy lehet ilyen következetesen végigvezetve a részletes történet 4 evangélista által?
Biztos, hogy nem hazugság, és biztos, hogy nem meseszerű mendemondák lettek papírra vetve. Én nagyjából abban is biztos vagyok, hogy az írók szilárdan hittek abban, hogy valós történetet írnak le. Csak ez még nem jelent bizonyítékot arra, hogy tényleg, minden elemében valós a történet.
Vagy csak kicsit igaz és nagyon nem. Vagy nagyon igaz, és kicsit nem. Vagy van benne egy kis igazság. Vagy egy nagy.
És különben is mi az igazság? Az igazság és a valóság mindig egybeesik? Mintha valaki egyszer ezt írta volna: "Az igazat mondd, ne csak a valódit"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!