Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek a halál utáni...

Miért hisztek a halál utáni életben ha a feltámasztott Lázár nem látott semmit? kegyetlenség lett volna visszahozni őt a mennyből ha olyan jó volt ott neki! és ez is bizonyítja, hogy aludni fogunk a halál után egy darabig! János 5:28

Figyelt kérdés

Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, a melyben mindazok, a kik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát,

29.

És kijőnek; a kik a jót cselekedték, az élet feltámadására; a kik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására.

[link]

2021. jan. 13. 20:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"És nem volt kegyetlenség visszahozni pl. Lázárt a mennyországból hamár ott minden szuper?"

NEM a mennyországban volt Lázár, ezt nem tudom, honnan veszed. Egyébként sok embernek volt halálközeli élménye, és elmondják, hogy nagyon szép helyre kerültek, és legszívesebben ott maradtak volna, de aztán jött Jézus, és mondta nekik, hogy még feladatuk van, vissza kell jönniük a földre egy időre. - többektől hallottam hasonló történeteket. Nem élték meg traumaként azt, hogy vissza kellett jönniük, annak ellenére, hogy szívesebben maradtak volna.

"Biztosan elutasította volna Lázár a feltámadást, ezért nincs túlvilág a feltámadásig"

Ez így nagyon logikus. Kitalálsz valamit, hogy szerinted Lázár hogy gondolkodott, és annak alapján következtetsz, hogy nincs túlvilág. Hasonló volt a szaducceusok gondolkodása is. Kitalálták, hogy ha egy nőnek több férje volt a földön, akkor a feltámadás után nem lehet eldönteni, kié legyen, ezért nincs feltámadás.

2021. jan. 22. 19:17
 22/30 A kérdező kommentje:
Amúgy tudtad, hogy a tudomány és a neurológia ezeket mind bebizonyította, hogy csak hallucináció és oxigénhiány miatt történt meg? Szimplán csak agyjáték, ami ilyen túlélési eszköz. Ez is bizonyítja ahogy az alvási paralízis is, hogy az ember mennyire megromlott már több ezer éve.
2021. jan. 22. 19:21
 23/30 anonim ***** válasza:

"Amúgy tudtad, hogy a tudomány és a neurológia ezeket mind bebizonyította, hogy csak hallucináció és oxigénhiány miatt történt meg?"

Engem hidegen hagy, hogy a tudomány ilyen téren mit állapít meg. Mint ahogy az is, hogy a tudomány szerint evolúcióval jöttek létre a különböző fajok, na meg ugye ősrobbanás stb. Én ezzel szemben a Bibliának hiszek.

2021. jan. 22. 19:25
 24/30 A kérdező kommentje:
Ha a Biblia nem ír Párizst, sajtot, akkor az nem létezik? o.O akkor is ezt fogod mondani ha a tudomány bebizonyítja, hogy természetfeletti valóság nem létezik?
2021. jan. 22. 19:29
 25/30 anonim ***** válasza:

"Ha a Biblia nem ír Párizst, sajtot, akkor az nem létezik? o.O akkor is ezt fogod mondani ha a tudomány bebizonyítja, hogy természetfeletti valóság nem létezik?"

Bocs, ezt a kérdést nem igazán tudom értelmezni. Lehet, hogy csak nagyon fáradt vagyok, de nem tudom, mit akarsz mondani. Mi az a természetfeletti valóság? Istenre gondolsz? Ha a tudomány bebizonyítja, hogy Isten nem létezik, akkor te nem hiszel benne?

Én azt írtam, hogy ha a tudomány mai állása és a Biblia ütközik, én a Bibliának hiszek.

2021. jan. 22. 19:35
 26/30 A kérdező kommentje:
Ha a Biblia nem írja az ősrobbanást (ami nem robbanás volt) akkor az nem létezik? Természetfeletti valóság ami ilyen spirituális világ ahol Isten létezik. Nem tudom, hogy az milyen dimenzió. És ha a tudomány felfedezi Jézus testét, mit tennél?
2021. jan. 22. 19:40
 27/30 anonim ***** válasza:

"Ha a Biblia nem írja az ősrobbanást (ami nem robbanás volt) akkor az nem létezik?"

A Biblia nem úgy írja le a teremtést, hogy Isten robbantott egyet, elindította az életet, és egymásból fejlődtek ki a fajok, tehát igen, egyértelmű, hogy a tudomány téved. Isten külön teremtette az állatfajokat, külön az embert, nem egymásból.

"Természetfeletti valóság ami ilyen spirituális világ ahol Isten létezik. Nem tudom, hogy az milyen dimenzió."

Felőlem Isten nemlétét is bebizonyíthatja a tudomány, attól még nem fogok nekik hinni, mert én ismerem azt, akinek hiszek.

"És ha a tudomány felfedezi Jézus testét, mit tennél?"

Minthogy az lehetetlen, nyilván valaki másnak a testét fedeznék fel. Szívesen megtalálták volna a papok is Jézus testét, hogy raáfoghassák a tanítványokra, hogy hazudtak, de lehetetlen volt, mivel az igazat mondták, Jézus valóban feltámadt.

2021. jan. 22. 19:51
 28/30 A kérdező kommentje:
végül is ez igaz.
2021. jan. 22. 19:53
 29/30 anonim ***** válasza:
Jézus testét megették a legutolsó vacsorán. Nem lehet már megtalálni, vissza került az élet körforgásába.
2021. márc. 14. 09:30
 30/30 anonim ***** válasza:
Jézus, vagy Jahve istenségét ki ellenőrizte? Lehet, hogy hazudott az az EMBER, aki ezt az állítást leírta.
2021. ápr. 11. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!